Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie

Patru suceveni au ajuns în weekend la Spitalul de Urgenţă Suceava, după ce au fost muşcaţi de şerpi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru suceveni au ajuns la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute, din cauză că au fost muşcaţi de şerpi. Prima pacientă a fost o adolescentă în vârstă de 14 ani, din comuna Vama, care s-a prezentat la UPU vineri, 5 octombrie a.c., cu plagă muşcată de şarpe. După ce i s-a administrat ser antiviperin şi îngrijirile medicale de rigoare, fata a plecat acasă. A doua zi, la UPU a ajuns un pacient în vârstă de 63 de ani din Suceava, care a fost muşcat de şarpe la mâna dreaptă. Starea sănătăţii a necesitat internare în secţia de Medicină Internă a Spitalului de Urgenţă.

În cursul zilei de duminică, alţi doi pacienţi cu plăgi muşcate de şarpe s-au prezentat la spital, respectiv un copil în vârstă de 9 ani din zona Câmpulung Moldovenesc, muşcat de şarpe de un deget la mână, şi o femeie în vârstă de 63 de ani, din Moldova Suliţa, cu plagă muşcată la pumnul drept. Copilul a fost internat în secţia Ortopedie şi Chirurgie Infantilă, iar femeia a fost transferată la Spitalul Universitar „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale şi i-a fost administrat ser antiviperin. Motivul transferului este că pacienta a dezvoltat aşa-numitul “sindrom de compartiment” după muşcătura de şarpe. Acesta constă în compresia nervilor, a vaselor de sânge şi a musculaturii în cadrul unui compartiment din corp, conducând la moarte celulară din cauza absenţei oxigenării. Simptomele asociate acestui sindrom sunt durerea excesivă, parestezia, paloarea, paralizia şi absenţa pulsului. Tratamentul constă în diminuarea presiunii intercompartimentale prin introducerea unei valve de plastic care scade presiunea cu 30% şi în administrarea de soluţii cristaloide şi produse din sânge.

Statistica Spitalului de Urgenţă Suceava arată că în septembrie şi în primele zile din octombrie şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi ser antiviperin, după ce au fost muşcate de şerpi. În luna septembrie au ajuns în UPU o femeie în vârstă de 42 de ani, din Vicovu de Sus, care a fost muşcată de şarpe la degetul arătător, şi un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Ipoteşti, cu o plagă muşcată de şarpe la mâna dreaptă. Ambii pacienţi au putut pleca acasă după administrarea serului antiviperin şi primirea îngrijirilor medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suceveni au ajuns în weekend la Spitalul de Urgenţă Suceava, după ce au fost muşcaţi de şerpi.
 Vizualizări articol: 5286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru suceveni au ajuns în weekend la Spitalul de Urgenţă Suceava, după ce au fost muşcaţi de şerpi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei