Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

PSD Suceava îi răspunde lui Ioan Balan: Furnizarea microbuzelor şcolare a fost o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava i-a transmis deputatului liberal sucevean Ioan Balan că furnizarea microbuzelor şcolare pentru transportul elevilor a constituit o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată. PSD îi răspunde astfel deputatului PNL Ioan Balan, care a sesizat faptul că în judeţul Suceava sunt cazuri în care elevii trebuie să meargă pe jos mai bine de 10 kilometri pentru a ajunge la ore, în fiecare zi, dar şi că lipsa microbuzelor constituie o cauză a abandonului şcolar. Social-democraţii suceveni au arătat că în zilele în care societatea românească, mass-media, reţelele de socializare au fost cvasi-dedicate subiectului referendumului, parlamentarii liberali suceveni aveau alte preocupări, fapt anticipat deja. „Deşi unii dintre ei au votat şi şi-au îndrumat alegătorii să participe la vot, în fapt dumnealor sunt preocupaţi de promovarea în media suceveană a unor subiecte care nu au nimic în comun cu adevărul. Astfel, un deputat liberal sucevean acuză guvernul PSD-ALDE de neimplicare în asigurarea microbuzelor şcolare pentru elevii din zonele izolate”, a transmis PSD Suceava. Într-un comunicat de presă al social-democraţilor din judeţ se precizează că dacă deputatul Ioan Balan s-ar fi informat, ar fi aflat că în data de 8 iunie 2018 Guvernul PSD- ALDE a emis Ordonanţa de Urgenţă 461 prin care se stabileşte cadrul instituţional pentru participarea Ministerului Dezvoltării la pregătirea unor proiecte, cu finanţare europeană, prin POR 2014-2020, care au ca scop dotarea unităţilor administrativ-teritoriale cu mijloace de transport public local şi de transport elevi.

Potrivit aceluiaşi comunicat, proiectul de lege pentru aprobarea acestei OUG a fost adoptat în Senat pe data de 17 septembrie 2018, iar pe 4 octombrie 2018 a fost supus avizării comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, urmând să fie dezbătut în plen. „Deci îl informăm pe domnul deputat că problema este rezolvată. Am vrea totuşi să-i reamintim că furnizarea microbuzelor şcolare a constituit o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată”, se arată în comunicat. Potrivit PSD Suceava, în perioada 2013-2015, aproape 2.000 de microbuze şcolare au fost achiziţionate de guvernul social-democrat şi arondate localităţilor din România şi 98 de microbuze au fost donate Republicii Moldova.

„I-am recomanda domnului deputat să se informeze înainte de a se exprima asupra unui  domeniu mai ales dacă acest domeniu nu se află în sfera sa de cunoaştere”, se precizează în finalul comunicatului de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava îi răspunde lui Ioan Balan: Furnizarea microbuzelor şcolare a fost o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava îi răspunde lui Ioan Balan: Furnizarea microbuzelor şcolare a fost o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei