Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Jumătate dintre liceenii din județ consideră că profesorii sunt subiectivi când le pun note

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr foarte mare de elevi de liceu consideră că nu sunt evaluați obiectiv și corect la clasă de către profesorii lor.

Asta reiese dintr-un sondaj realizat de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava, care urmărește să surprindă în ce măsură sunt respectate drepturilor celor de pe băncile școlii, drepturi consemnate în Statutul elevului.

Potrivit rezultatelor, 40,7% dintre subiecți au declarat că au fost evaluați în mod subiectiv „Des”, iar 9,8% dintre cei care au participat la studiu au menționat că au fost notați subiectiv„ Foarte des”.

În ceea ce privește dreptul elevilor de a fi consultați și de a alege

disciplinele opționale, 18,3% dintre respondenți au declarat că nu au fost consultați niciodată și nu și-au exprimat alegerea pentru disciplinele opționale, în timp ce 40,3% au fost constrânși să facă o anumită alegere.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava a demarat acest studiu pe un eșantion de peste 400 elevi din 35 de licee de pe raza județului Suceava, aceștia având de răspuns la o serie de întrebări ce țin de respectarea anumitor drepturi.

Adrian Barbaroș, președintele CJE Suceava, a menționat că raportul își dorește să fie o radiografie generală a situației respectării drepturilor elevilor în

învățământul sucevean.

„Începând cu data de 10 august 2016, elevii din România au parte de o lege a lor care le reglementează drepturile și obligațiile, Statutul Elevului. (...) În urma raportului realizat de la doi ani de la apariția Statului Elevului se poate observa că o bună parte a prevederilor acestuia încă sunt nerespectate. Considerăm că acest raport este asumat de întreaga comunitate educațională (decidenți, profesori, elevi și părinți) și va fi un sprijin în găsirea unor mecanisme concrete de scădere a cazurilor în care drepturile elevilor nu sunt respectate”, a transmis Adrian Barbaroș.

 

Ce mai reliefează sondajul

66,1% dintre elevi au sesizat faptul că în ultimul an școlar nu au beneficiat de nici un fel de serviciu din partea consilierului școlar.

„Consilierea școlară, profesională și/ sau psihologică din partea consilierului sau psihologului școlar este un drept al elevilor, iar 66,1% dintre elevii intervievaţi nu au beneficiat niciodată de acest drept, în timp ce 24,7% au beneficiat o dată sau de două ori. 4,8% dintre persoanele chestionate au declarat că au fost consiliați de 3 sau 5 ori”, arată sondajul.

De asemenea, cei mai mulți dintre elevii consultați, reprezentând 52,2%, au sesizat faptul că decontul aferent navetei este sub 30%. Doar 6,1% dintre respondenți beneficiază de decontarea integrală a cheltuielilor

de transport.

Despre dreptul de a contesta notele primite, în ceea ce privește comportamentul profesorului după exercitarea acestui drept, 19,4% au observat o ostilitate din partea profesorului, iar 41,7% au observat o ostilitate manifestată într-o oarecare măsură.

„Nerespectarea drepturilor elevilor este evidențiată de procentul de 14,2, conform căruia elevii nu au fost informați înainte de consemnarea notei primite în catalog”, arată rezultatele sondajul.

15,3% au primit rezultatul evaluărilor scrise după mai mult de 15 zile lucrătoare, în timp ce 15,6% dintre elevi au raportat faptul că nu au avut posibilitatea de a oferi feedback semestrial profesorilor. Deși 12,8% dintre elevi și-au exercitat cel puțin o dată acest drept, 21% au precizat că profesorul nu a luat în considerare sugestiile din formularul de feedback. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate dintre liceenii din județ consideră că profesorii sunt subiectivi când le pun note.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jumătate dintre liceenii din județ consideră că profesorii sunt subiectivi când le pun note0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei