Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 224 (6934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean Suceava va funcţiona după modelul celui mai mare spital din Europa, din Viena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că noul ambulatoriu al Spitalului „Sf. Ioan cel Nou" Suceava va funcţiona după modelul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Europa, spitalul AKH din Viena, Austria. Gheorghe Flutur a inaugurat, miercuri, lucrările la noul ambulatoriu de specialitate, alături de un grup de parlamentari austrieci, după ce aceştia au vizitat Spitalul Judeţean Suceava. La finalul vizitei, preşedintele grupului de prietenie Român-Austriac din Parlamentul de la Viena, Harald Proch, s-a declarat impresionat de competenţa personalului medical, dar şi de standardul ridicat al Spitalului Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că a ţinut ca parlamentarii austrieci să viziteze Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” pentru a vedea una dintre poveştile de succes din judeţul Suceava, începută în urmă cu zece ani. „Cu zece ani în urmă, acest spital a trecut de la administraţia centrală la Consiliul Judeţean Suceava, iar alături de domnul manager Vasile Rîmbu şi cu doamna doctor Doina Ganea Motan avem zece ani de istorie comună”, a spus Flutur, care a subliniat că în Spitalul Judeţean s-au investit până acum peste 50 de milioane de euro. Flutur a precizat că autorităţile judeţene îşi doresc stabilirea unor parteneriate externe şi cu Viena, aşa cum există în momentul de faţă cu unităţi spitaliceşti din landul Bavaria, din Germania. „Pentru asta am vrut să prezentăm dotările de cel mai înalt nivel şi că oricând putem să facem parteneriate în siguranţă. Au văzut aici blocuri operatoare moderne, sterilizarea modernă a aparatelor medicale, dar şi începutul noului ambulatoriu, o investiţie de 8 milioane de euro. Va fi un ambulatoriu care va avea 25 de secţii, cu internare de zi, pe model spitalului AKH Viena. Practic, un om care vrea să vină să-şi facă analizele şi nu le termină într-o zi poată să rămână pentru a doua sau a treia zi la spitalul nostru. Asta va scădea presiunea de pe paturile spitalului actual şi de la uşile medicilor care fac analize în fiecare dimineaţă”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Pe de altă parte, el a amintit că vizita parlamentarilor austrieci în judeţul Suceava a fost făcută după ce la finalul anului trecut a fost prezent la Viena, în Parlamentul Austriei, acolo unde a depus flori în băncile care erau ocupate de parlamentarii din Bucovina, acum 100 de ani. Preşedintele CJ Suceava a amintit şi de faptul că în primăvara aceasta, în capitala Austriei a avut loc Târgul „Produs în Bucovina”, prin care s-a făcut promovarea turismului, gastronomiei şi obiceiurilor şi tradiţiilor din această zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean Suceava va funcţiona după modelul celui mai mare spital din Europa, din Viena.
 Vizualizări articol: 3929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean Suceava va funcţiona după modelul celui mai mare spital din Europa, din Viena0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei