Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 224 (6934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Impunător

Monument de 15 tone și 7,5 metri înălțime, ridicat în memoria eroilor de la Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O cruce-monument de 7,5 metri înălțime şi 15 tone a fost ridicată la Cornu Luncii, pe locul în care se amenajează un ansamblu monumental dedicat eroilor din localitate. Crucea-monument a fost ridicată în urma eforturilor comunității din Cornu Luncii, cu fonduri de la bugetul local, de la sponsori, dar și cu munca efectivă a oamenilor. Printre cei care muncesc efectiv pe șantierul aflat la  marginea DN 2E, care leagă Gura Humorului de Fălticeni, prin Cornu Luncii, se numără și preotul Puiu Florea Gabriel, de la parohia Bisericii Sf. Dumitru, cunoscut ca preotul pompier, după ce a achiziționat o mașină de stins incendii și și-a format echipă cu care să intervină efectiv atunci când apar astfel de evenimente nedorite, în Cornu Luncii, dar și în alte localități din zona Fălticeni.

Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, ne-a declarat că acest monument impunător a fost ridicat pentru a cinsti eroii locali din cele două războaie mondiale. În ansamblul monumental vor fi amplasate plăci cu numele tuturor eroilor din cele două mari conflagrații mondiale.

De asemenea, monumentul va fi dedicat și eroului martir al Revoluţiei române din 1989, Puiu Mihailovici, din Cornu Luncii, împușcat la numai 22 de ani, sublocotenent post-mortem și cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii, tot post-mortem.

Primarul Gheorghe Fron a arătat că monumentul a fost ridicat și pentru manifestările din 6 noiembrie 2018, când la Cornu Luncii va fi mare zi de sărbătoare, prin marcarea a o sută de ani de la momentul în care Armata Română intra, prin Vama Cornu Luncii, în Bucovina. Momentul va fi marcat prin ample manifestări, ocazie cu care va fi sfințită și ”Poarta Veșnicei Uniri”.

De remarcat că această cruce monument de mari dimensiuni este a doua ridicată în Cornu Luncii. Anul trecut, când s-au comemorat zece ani de la trecerea în neființă a eroului Ioan Grosaru, la mormântul acestuia, din satul Păiseni, a fost ridicată o cruce monumentală de aceleași dimensiuni.

Ioan Grosaru, fiu al satului Păiseni, a murit în septembrie 2007, în timp ce se afla în misiune de menținere a păcii în Irak, după ce TAB-ul cu care se deplasa alături de mai mulți colegi a trecut peste un dispozitiv exploziv.  

Printre cei care s-au implicat efectiv în proiectele privind cinstirea eroilor de la Cornu Luncii și nu numai trebuie amintit și maistrul militar în rezervă Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Suceava.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monument de 15 tone și 7,5 metri înălțime, ridicat în memoria eroilor de la Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Monument de 15 tone și 7,5 metri înălțime, ridicat în memoria eroilor de la Cornu Luncii4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei