Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 224 (6934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetat penal

Contrabandistul care a lovit cu tractorul maşinile de pompieri şi a fugit, identificat şi reţinut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspectul principal în comiterea unor infracţiuni, precum distrugere şi contrabandă, care în urmă cu trei zile a lovit cu tractorul forestier autospecialele de pompieri, fiind urmărit de poliţiştii care aveau să găsească ţigări de contrabandă în utilajul abandonat, a fost identificat şi a ajuns pentru 24 de ore în spatele gratiilor.

 

A făcut ravagii cu tractorul burduşit cu ţigări şi apoi a dispărut

Incidentul s-a petrecut marţi seara, în jurul orei 22.00, în timp ce mai multe echipaje de pompieri acţionau pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Izvoarele Sucevei. O patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta a sesizat faptul că un utilaj forestier de tip TAF a demarat cu viteză dinspre satul Izvoarele Sucevei către comuna Cârlibaba şi a acroşat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea incendiului. După ce a lovit autospecialele, şoferul tractorului şi-a continuat drumul, poliţiştii pornind pe urmele sale. Cel de la volanul tractorului a trecut peste un gard şi peste o motocicletă parcată în zonă, fiind somat să oprească, inclusiv cu folosirea armamentului din dotare. La un moment dat, tractoristul a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit drumul şi s-a izbit cu tractorul într-un copac de pe malul râului Izvor. A coborât din utilaj şi a fugit de poliţişti în zona împădurită din preajmă. În urma verificării interiorului utilajului forestier, poliţiştii au identificat 2.488 de pachete cu ţigări de contrabandă cu timbru de proveninţă ucraineană, o plăcuţă de înregistrare auto şi alte bunuri. Țigările, în valoare de circa 28.730 lei, au fost confiscate, iar utilajul forestier, în valoare de circa 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră din comuna Izvoarele Sucevei.

 

Cercetările au dus la identificarea făptaşului şi reţinerea acestuia

În zilele care au urmat, poliţiştii Secţiei de Poliţie Pojorâta şi ai posturilor de poliţie arondate au desfăşurat ample acţiuni de cercetare şi căutare a suspectului de comiterea infracţiunilor, fiind folosite probele ridicate de la locul comiterii faptei. În urma verificărilor a fost identificat Silvestru Andrei D., în vârstă de 18 ani, un tânăr din comuna Izvoarele Sucevei, pe care probele ridicate de la faţa locului îl indică drept principal suspect de comitere a infracţiunilor. Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, pe numele său fiind emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, începând cu după-amiaza zilei de joi. Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava, iar în timpul zilei de vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au luat decizia cercetării în continuare a tânărului de 18 ani, sub control judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandistul care a lovit cu tractorul maşinile de pompieri şi a fugit, identificat şi reţinut.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contrabandistul care a lovit cu tractorul maşinile de pompieri şi a fugit, identificat şi reţinut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei