Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 224 (6934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pornire etapizată

Căldura a ajuns în locuințele a jumătate dintre sucevenii branșați la sistemul centralizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nopțile friguroase, cu temperaturi de noiembrie-decembrie, care au coborât mercurul termometrelor chiar și la 0 grade Celsius, au determinat anul acesta pornirea furnizării căldurii mai devreme ca niciodată. Astfel, deși săptămâna aceasta, începând de marți, erau programate a fi făcute doar probele “la rece”, adică umplerea instalațiilor cu apă rece, de nevoie, s-a trecut imediat și la efectuarea probelor “la cald”.

Astfel, în mai multe zone ale municipiului Suceava, caloriferele s-au “dezmorțit” chiar și de câteva zile, în vreme ce în alte părți, abonații sistemului centralizat trebuie să dea dovadă de răbdare, până se ajunge cu probele și la ei, lucrările fiind făcute etapizat, pe puncte termice.

“Până acum sunt pornite 16 puncte termice (PT), 4 sunt în curs de umplere, iar la 2 PT lucrările încep din noaptea de vineri spre sâmbătă. Practic, cam jumătate din cei branșați au caloriferele calde. Lucrăm inclusiv sâmbăta și duminică, atât ziua, cât și noaptea, astfel încât până pe 12 octombrie, cel târziu, toate punctele termice să fie pornite”, a prezentat o situație la zi directorul Thermonet, Mugur Corlățan.

Operațiunile de umplere a instalațiilor, practic, de efectuare a probelor de presiune, cu apă rece și apoi cu agent termic, se derulează destul de greu, pentru că aici proverbul românesc “graba strică treaba” este mai valabil ca oricând, plus că apar fel de fel de situații neprevăzute, de la mici avarii la unele de amploare, ori lucrări efectuate în imobile, care nu permit umplerea instalațiilor, pentru că s-ar inunda totul.

“Până acum nu avem probleme mari, doar mici sincope ici-colo, pe care le remediem în regim de urgență, dar mai sunt și probleme care țin de asociațiile de proprietari sau de clientul final. De exemplu, la Școala Specială din Burdujeni, dar și la alte unități, sunt probleme interne, care nu ne permit să pornim furnizarea căldurii nici la cei din zonă. Dacă ar fi mai mult interes și din partea celor care au astfel de probleme, nu ar avea de suferit cei care locuiesc în apropiere”, a explicat directorul Thermonet o serie de situații care afectează procesul de începere a furnizării energiei termice în municipiul reședință de județ.

Reprezentantul societății de termoficare a precizat că nu vor fi din start calorifere fierbinți, ci mai mult călduțe, pentru că nici temperaturile exterioare nu impun încă furnizarea în parametrii uzuali pe timp de iarnă.

Odată cu umplerea instalațiilor de termoficare, debranșările de la sistemul centralizat nu mai sunt permise, existând riscul producerii unor incidente cauzatoare de pagube materiale.

În scopul remedierii operative a eventualelor situații ce pot apărea, sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare sunt rugați să semnaleze problemele la numărul de telefon 0230.520.924 – Dispecerat Termoficare.

 

Punctele termice unde energia termică se asigură ca urmare a probelor “la cald”

Până acum, punctele termice unde energia termică se asigură ca urmare a probelor “la cald” sunt: PT TRC - alimentează Colegiul Național “Mihai Eminescu” (Pedagogic), grădinița și internatul colegiului; PT 4/1 George Enescu - alimentează Liceul Sportiv, PT 4/3/1 George Enescu,  PT 4/2 George Enescu,  PT Cuza Vodă 6 Burdujeni, PT Pompieri, PT Obcini 2, PT Cuza Vodă 3, PT ANL Metro, PT Tudor Vladimirescu, inclusiv Colegiul "Samoil Isopescu" (I 4) , PT Cuza Vodă 2, PT Enescu 2, inclusiv Școala Nr. 4 , PT Obcini 1, dar și  Liceul Alimentar și Școala Nr. 9 "Ion Creangă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura a ajuns în locuințele a jumătate dintre sucevenii branșați la sistemul centralizat.
 Vizualizări articol: 2635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căldura a ajuns în locuințele a jumătate dintre sucevenii branșați la sistemul centralizat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei