Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 214 (6924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la revendicările salariale

Stare conflictuală la TPL, între conducere și sindicat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulțumirile salariale ale angajaților societății de transport public local – TPL SA, au dus la crearea unei stări conflictuale între conducerea societății și sindicaliști, care solicită demiterea directorului Darie Romaniuc.

Starea conflictuală de la TPL este prezentată de sindicaliști într-o adresă oficială transmisă atât Consiliului de Administrație al societății, Consiliului Local Suceava, cât și la Prefectură și ITM, fiind solicitată intervenția autorităților pentru aplanarea conflictelor care duc la periclitarea activității normale a societății.

Reprezentanții sindicatului „Autobuzul”, care are aproximativ 150 de membri, îl acuză pe directorul TPL că „are un comportament reprobabil în special față de membrii sindicatului”, solicitând să fie luate măsuri pentru aplanarea conflictelor și chiar revocarea din funcție, decizie care poate fi luată doar de acționarul unic – Consiliul Local Suceava.

Conform acestora, tensiunile dintre cele două părți s-au agravat după ce, în cadrul măsurilor luate de sindicat pentru negocierea salariilor și sporurilor, au fost efectuate la ITM procedurile de deschidere a conflictului de muncă, generat de întârzierea încheierii contractului colectiv, în paralel fiind introdusă și o cerere de chemare în judecată, pentru a obliga TPL la plata orelor suplimentare (aprox. 40.000) și a sporurilor datorate.

Dacă conflictul de muncă declanșat la ITM a fost declarat încheiat, contractul colectiv urmând să fie semnat săptămâna aceasta, sindicatul a mers mai departe cu procesul intentat, spre nemulțumirea conducerii societății, care, aflând de acest demers, ar fi declanșat un „val de amenințări la adresa reclamanților”.

Conform adresei menționate, „atitudinea extrem de ostilă a directorului duce la periclitarea activității normale a societății”.

De cealaltă parte a baricadei, directorul TPL, Darie Romaniuc, spune că acțiunea sindicaliștilor este o diversiune, prin care se urmărește de fapt altceva.

„Solicitarea lor va fi discutată la prima convocare a Consiliului de Administrație. Nu înțeleg rostul unora dintre acțiunile lor, cât timp am ajuns la o înțelegere privind contractul colectiv de muncă, care se semnează curând, pentru ca salariații să beneficieze de la 1 octombrie de o creștere salarială medie de 5%”, a spus directorul TPL. Conform acestuia, creșterile salariale sunt diferențiate pe categorii de personal, în cazul unora fiind sub 5%, iar al altora chiar și de 9%, pentru echilibrarea unor situații (ex: la unii șoferi de pe microbuze, care au salarii mult mai mici decât cei de pe autobuze).

Autobuzele și microbuzele TPL Suceava preiau peste un milion de călători lunar, pe bază de bilete și abonamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stare conflictuală la TPL, între conducere și sindicat.
 Vizualizări articol: 2364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stare conflictuală la TPL, între conducere și sindicat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei