Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 214 (6924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri anulate

Actuala conducere a Uniunii Ucrainenilor din România, aleasă printr-o imensă fraudă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul deputat al Uniunii Ucrainenilor din România, care a reprezentat această minoritate în Parlamentul României în perioada 2012-2016, a fost executat politic după un simulacru de congres. Se întâmpla acum aproape trei ani, iar între timp această fraudă uriaşă de la Congresul Uniunii Ucrainenilor din România, de la Sighetu Marmaţiei, a fost confirmată, între timp şi definitiv, de două instanţe de judecată.

Printre cei care au contestat acest congres rocambolesc s-au numărat reprezentanţi a trei filiale din România, respectiv Suceava, Arad şi Timiş. Nemulţumiţi de rezultatul alegerilor şi mai ales de modul în care acestea au avut loc, reprezentanţii filialelor amintite, dar și o parte a membrilor filialei Caraș-Severin, au înaintat acţiune în instanţă.

Soluţia magistraţilor este una devastatoare pentru Uniunea Ucrainenilor din România şi ar putea avea consecinţe nu doar în viitor, ci şi în ceea ce priveşte sumele primite de la bugetul de stat în ultimii trei ani.

Astfel, Judecătoria Sector 1 Bucureşti, în dosarul nr. 109813/299/2015, admite acţiunea şi „Anulează toate actele emise în cadrul Congresului al VII-lea al Uniunii Ucrainenilor din România din data de 30-31/10.2015 desfășurat la Sighetu Marmaţiei”.

Sentinţa a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti de către Nicolae Miroslav Petreţchi, beneficiarul fraudei de acum trei.

Şi a doua instanţă a confirmat fraudă, şi, în consecinţă, Tribunalul București a anulat definitiv aşa-zisul Congres al UUR din 2015. De asemenea, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis să-l oblige pe Nicolae Miroslav Petreţchi la plata sumei de 2.731 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, către Ion Marocico.

În urma numărării voturilor exprimate la aceea vreme, deputatul Ion Marocico a pierdut alegerile la numai 4 voturi, dar a constatat fraude în mod constant din partea organizatorilor, precum şi numeroase încălcări ale Statutului Uniunii Ucrainenilor din România.

 

Fostul deputat Ion Marocico a avertizat că UUR este finanţată ilegal de la bugetul de stat

Fostul deputat Ion Marocico a tras un semnal de alarmă, încă de acum aproape trei ani, asupra modului în care, fără o minimă verificare a temeiului legal al persoanelor care se erijează în actuala conducere a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), o serie de instituţii ale statului român oferă cu nonşalanţă bani de la buget.

„Departamentul pentru Relaţii Interetnice a aprobat, în baza semnăturii aşa-zisului preşedinte al UUR, domnul Petreţchi Nicolae Miroslav, deschiderea bugetară pentru lunile noiembrie şi decembrie 2015, ceea ce a făcut ca domnia sa să administreze, deşi nu avea acest drept, sumele destinate întregii minorităţi ucrainene, după bunul plac. Mai exact, la solicitarea domnului Petreţchi Nicolae Miroslav, şi prin înşelăciunea săvârşită de domnia sa, Departamentul pentru Relaţii Interetnice a aprobat şi virat către Uniunea Ucrainenilor din România suma de 2.272.400 lei pentru luna noiembrie şi, respectiv, suma de 4.051.740 lei pentru luna decembrie.

Conducerea Departamentului pentru Relaţii Interetnice a alocat finanţarea, în urma solicitării primite, ignorând două aspecte esenţiale, şi anume: 1. rezultatul alegerilor organizate la cel de-al VII-lea Congres al Uniunii Ucrainenilor din România, de la Sighetu Marmaţiei, în perioada 30-31 octombrie 2015, nu a fost validat de Comisia de validare a UUR, care a constatat încălcarea flagrantă şi repetată a Statutului Uniunii, şi 2. conducerea UUR, în formula rezultată la Congresul de la Sighetu Marmaţiei, nu este înregistrată în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor al Judecătoriei Sectorului 1.

În plus, conform certificatului din Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, eliberat de Judecătoria Sectorului 1, la data de 9 martie 2015, organele legal alese care pot să reprezinte interesele Uniunii Ucrainenilor din România sunt cele stabilite prin decizia 2656/R/17.10.2012, şi nicidecum cele rezultate în urma Congresului din 2015. Astfel, rezultă clar că domnul Petreţchi nu a avut nici o calitate pentru a solicita finanţarea pentru minoritatea ucraineană”, a arătat Ion Marocico în urmă cu aproape trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actuala conducere a Uniunii Ucrainenilor din România, aleasă printr-o imensă fraudă.
 Vizualizări articol: 2398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Actuala conducere a Uniunii Ucrainenilor din România, aleasă printr-o imensă fraudă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei