Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 214 (6924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flăcări

O ţigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu într-o gospodărie din Arbore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două incendii au provocat panică şi au produs pagube în două gospodării, în timpul după-amiezii de duminică.

Un prim incendiu a fost semnalat autorităţilor în comuna Arbore, în jurul orei 16.30, când o femeie de 60 de ani a sunat la 112 după ce a observat flăcări la anexele unei locuinţe care îi aparţin. La faţa locului au ajuns în scurt timp pompierii Gărzii de Intervenţie Solca împreună cu pompierii voluntari din cadrul Primăriei Arbore, care au început intervenţia pentru stingerea incendiului care cuprinsese o anexă din lemn, acoperită cu azbociment. În urma localizării şi lichidării incendiului, pompierii au constatat că anexa afectată de incendiu nu era racordată la reţeaua electrică, iar imobilul unde s-a produs incendiul era cumpărat în urmă cu puţin timp de proprietară. Cercetările efectuate la locul izbucnirii incendiului au stabilit că focul a izbucnit cel mai probabil de la un muc de ţigară aprins, aruncat spre anexă. Valoarea pagubelor înregistrate a fost de circa 3.000 de lei, fiind salvate de pompieri locuinţele învecinate. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului, în cadrul unui dosar penal pentru distrugere.

O oră mai târziu, un sătean din comuna Volovăţ dădea alarma după izbucnirea unui incendiu la locuinţa unei bătrâne de 84 de ani, din localitate. La faţa locului au ajuns pompieri ai Detaşamentului Rădăuţi cu o autospecială şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ-Burla, care au acţionat circa o oră şi jumătate pentru lichidarea incendiului. Flăcările au distrus acoperişul casei bătrânei pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi. Cercetările poliţiştilor şi ale pompierilor au stabilit faptul că bătrâna, care locuieşte singură, a aprins în jurul orei 17.00 focul în soba pentru gătit, după care a ieşit în grădina casei. La scurt timp a observat cum iese fum din acoperişul locuinţei, moment în care s-a speriat şi l-a anunţat pe bărbatul care a sunat imediat la 112 şi a solicitat intervenţia pompierilor. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de aproximativ 5.000 de lei, iar cauza izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de coşul de fum amplasat sau curăţat necorespunzător. Din păcate locuinţa bătrânei nu era asigurată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ţigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu într-o gospodărie din Arbore.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ţigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu într-o gospodărie din Arbore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei