Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 214 (6924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Final

Autorul unui accident cu doi morţi şi şapte răniţi a scăpat în ultimul moment de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar foarte complex, privind un accident rutier care s-a transformat într-un adevărat carnagiu, s-a finalizat ieri la mai bine de 6 ani din momentul în care a avut loc. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în mod definitiv şi a redus substanţial atât pedeapsa aplicată şoferului vinovat, cât şi cuantumul despăgubirilor către familiile celor decedaţi şi răniţi în accident.

Dumitru Grămadă, şoferul vinovat pentru tragedia care s-a petrecut pe 27 august 2012, pe DN 17, la ieşirea din Stroieşti spre Gura Humorului, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pedeapsa este mult mai simplă decât cea pronunţată de instanţa de fond, Judecătoria Suceava, care îl condamnase pe Grămadă la 3 ani de închisoare cu executare.

O diminuare semnificativă s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte cuantumul despăgubirilor pe care urmaşii celor decedaţi, dar şi cei care au fost răniţi în accident le vor avea de primit. Potrivit deciziei de ieri, suma daunelor ce va fi plătită se ridică la circa 50.000 de euro, faţă de 160.000 de euro cât stabilise Judecătoria Suceava.

 

Doi morţi şi şapte răniţi grav, dintr-un microbuz cu 20 de pasageri

Tragedia care a dus la pierderea a două vieţi, dar şi la suferinţe majore pentru încă şapte persoane, s-a produs pe 27 august 2012, pe DN 17, la ieşirea din Stroieşti spre Gura Humorului.

Dumitru Grămadă, atunci în vârstă de 42 de ani, din comuna Suliţa, judeţul Botoşani, conducea o autocisternă şi, într-o curbă la dreapta, a scăpat colosul de sub control. Cisterna a intrat în coliziune laterală cu microbuzul plin cu pasageri, care venea spre Suceava, de la Ciprian Porumbescu.

În urma impactului deosebit de violent, un tânăr de 19 ani, Paul Iulian Buta, a decedat pe loc, fiind proiectat prin geamul microbuzului. Ulterior, la Spitalul Judeţean Suceava a decedat şi şoferul microbuzului, Ovidiu Ciubotaru, care avea 34 de ani. Alţi şapte pasageri din microbuz au suferit leziuni grave, doi având nevoie de 150-160 de zile de îngrijiri medicale. În microbuz se aflau 20 de pasageri. Marea majoritate a pasagerilor (o parte se aflu în picioare) au suferit, de altfel, vătămări corporale.

 

Cisterna rula cu 57 de km/h. A fost suficient pentru o tragedie

După o anchetă complicată şi efectuarea mai multor expertize de specialitate, Dumitru Grămadă, şoferul vehiculului greu, fost găsit vinovat de producerea accidentului şi trimis în judecată, pentru că nu a adaptat viteza autocisternei pe care o conducea la condițiile de drum, mai exact la curba uşoară în care intrase. 

În urma expertizei, s-a stabilit că autocisterna rula cu 57 de kilometri la oră, deşi regimul de viteză pe sectorul de drum pe care a avut loc accidentul era de maximum 50 de kilometri la oră.

Procesul a avut un prim termen pe 26 iunie 2013, iar judecătorii au avut de audiat foarte multe persoane, urmaşi ai celor doi decedaţi şi supravieţuitorii accidentului constituindu-se părţi civile şi solicitând despăgubiri.

Inculpatul a fost achitat pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă în cazul a cinci din cei şapte răniţi. Asta pentru că, după noul Cod Penal, infracţiunea de vătămare corporală se reţine doar pentru victimele care au nevoie de 90 de zile de îngrijiri medicale sau mai mult. În cazul celor cinci victime Dumitru Grămadă a fost achitat pentru dezincriminarea faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorul unui accident cu doi morţi şi şapte răniţi a scăpat în ultimul moment de puşcărie.
 Vizualizări articol: 4070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Autorul unui accident cu doi morţi şi şapte răniţi a scăpat în ultimul moment de puşcărie2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei