Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Spitalul de Urgență pregătește reabilitarea pavilionului Boli infecțioase, inclusiv dotarea acestuia cu lift

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pavilionul în care funcționează secţia Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi reabilitat și modernizat în conformitate cu cerințele de funcționalitate impuse de legislație. Lucrările vor începe chiar din această toamnă și sunt estimate a dura circa 6 luni, în funcție de condițiile meteorologice.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că reabilitarea clădirii va începe cu efectuarea unor lucrări de consolidare, cu cămăşuirea pereţilor exteriori ai subsolului, hidroizolaţia şi termoizolaţia acestora, se vor face subzidiri interioare, după care se vor practica goluri suplimentare pentru uşi de acces şi se vor mări ferestrele etc.. Apoi constructorii se vor concentra pe renovarea și recompartimentarea subsolului, unde funcționează ambulatoriul secției Boli infecțioase. „Acest pavilion a fost construit şi finalizat în anul 1893, clădirea nu dispune de un sistem adecvat de preluare şi dirijare a apelor rezultate din precipitaţii, astfel că au apărut infiltraţii la demisol și a fost afectată tencuiala exterioară. Spațiul este în prezent insalubru și intenția noastră este să-l amenajăm în stilul cel mai modern din punctul de vedere al asigurării circuitelor funcţionale, conform cerinţelor actuale, cu circuite separate pentru pacienţii adulţi şi pentru copii. Vrem să fie asigurate condiţiile optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală”, a spus Rîmbu.

 

Investiția pentru secția Boli infecțioase este estimată la 5,75 de milioane de lei

De asemenea, a subliniat managerul, vor fi realizate instalaţiile de fluide medicale, se vor reabilita  instalaţiile sanitare, termice şi de climatizare și cele de hidranţi interiori și în clădire va fi instalat un ascensor pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la primul nivel, către parter și etajul I al pavilionului.

Modernizarea secției Boli infecțioase include și dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, computere, birouri, scaune, fişete etc.

Costul total al investiției este estimat la aproximativ 5,75 de milioane de lei. Potrivit managerului Rîmbu, lucrările vor începe cu finanțare asigurată de Consiliul Județean Suceava, prin redistribuirea banilor alocați inițial pentru un angiograf, și vor fi finalizate cu fonduri de la Ministerul Sănătății, din programul destinat intervențiilor asupra clădirilor cu destinație medicală. Odată cu semnarea contractului de finanțare pentru angiograf cu Ministerul Sănătății, suma similară de la bugetul județean poate fi utilizată pentru alte proiecte la Spitalul de Urgență. Rîmbu a afirmat că are în vedere aici amenajarea spațiului destinat angiografului și realizarea unor studii de fezabilitate pentru extinderea blocului operator, pentru heliport, pentru amenajarea parcurilor din curtea spitalului nou și a celui vechi și pentru cantina-restaurant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență pregătește reabilitarea pavilionului Boli infecțioase, inclusiv dotarea acestuia cu lift.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență pregătește reabilitarea pavilionului Boli infecțioase, inclusiv dotarea acestuia cu lift0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei