Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În această vară

Peste jumătate din pensiunile şi restaurantele din judeţul Suceava, verificate de inspectorii DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au verificat, pe durata sezonului estival, mai mult de jumătate dintre pensiunile, hotelurile şi restaurantele din judeţul Suceava. Inspectorii au urmărit cu precădere starea de igienă a spaţiilor în care se prepară mâncarea şi cea a spaţiilor de cazare.

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că numai în cursul lunii august au fost efectuate 371 de controale, din care 101 au vizat domeniul aliment şi 270 sectorul non-aliment şi au aplicat 3 sancţiuni în valoare totală de 2.300 de lei. Două dintre amenzi au fost la pensiuni din mediul rural. Dr. Sădean a subliniat că acţiunile de control ale DSP urmăresc în principal îndrumarea şi controlul investitorilor în turism şi alimentaţie publică, sancţiunile financiare fiind aplicate doar în situaţiile în care este încălcată în mod vădit legislaţia şi este pusă în pericol siguranţa consumatorilor.

Dr. Sădean a arătat că, în domeniul alimentelor, inspectorii sanitari au verificat patru producători şi ambalatori şi 64 de retaileri, fiind aplicată o amendă în valoare de 500 de lei unui magazin mixt din mediul rural pentru lipsa cursurilor de igienă la personalul angajat.

În august, în domeniul turismului au fost efectuate 38 de controale, fiind verificate 22 de pensiuni, un hotel şi 16 piscine. O sancţiune în cuantum de 1000 de lei a fost aplicată unei pensiuni din mediul rural pentru lipsa produselor biocide necesare activităţilor de curăţenie şi dezinfecţie.

 

Salmonella în sosul pentru oaspeţi şi la unul dintre angajaţii unei pensiuni

La baruri, restaurante şi unităţi tip fast-food au fost efectuate 32 de controale, care s-au soldat cu o amendă de 800 de lei, aplicată unei pensiuni din zona Voroneţ pentru neînregistrarea temperaturii spaţiilor frigorifice destinate păstrării alimentelor. La pensiunea sancţionată, unde s-a înregistrat un caz de toxiinfecţie alimentară în luna august, s-au prelevat probe din alimente şi în urma analizelor de laborator s-a depistat prezenţa Salmonellei într-unul dintre sosuri şi la unul dintre angajaţi. Salariatul a urmat tratament de specialitate, iar blocul alimentar a fost închis, dezinfectat şi redeschis după recontrol. „A fost făcută legătura între prezenţa Salmonellei şi în aliment şi la unul dintre angajaţii pensiunii”, a precizat dr. Sădean.

Un alt control în domeniul alimentar a avut loc la un producător primar.

În ceea ce priveşte verificările în domeniul non-aliment, o acţiune a vizat verificarea calităţii apei unei fântâni din mediul rural, în urma unei sesizări, alte patru controale au fost efectuate în domeniul mediului, tot la sesizări privind zonele de locuit, 55 de controale au vizat produsele din tutun, iar 20 de controale au vizat produsele cosmetice. Un număr de 151 de controale au avut ca scop verificarea produselor biocide, dintre care 113 la retaileri şi 38 la utilizatori.

Tot în luna august au mai fost verificate 26 de laboratoare de tehnică dentară şi şase de optică medicală şi au avut loc patru acţiuni comună cu alte autorităţi: o acţiune comune cu Brigada Anti-Drog la distrugerea medicamentelor psihotrope şi trei soluţionări de sesizări cu primăriile din Liteni, Bosanci şi Ipoteşti, a mai spus dr. Dinu Sădean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste jumătate din pensiunile şi restaurantele din judeţul Suceava, verificate de inspectorii DSP.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste jumătate din pensiunile şi restaurantele din judeţul Suceava, verificate de inspectorii DSP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei