Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Până la 15 septembrie

Asfalt pe străzile de pământ Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două dintre cele mai cunoscute străzi de pământ din municipiul Suceava -  Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu, vor avea alt statut de săptămâna viitoare, când se vor termina de turnat straturile de covor asfaltic. Dacă strada Bogdan Vodă se preconizează să fie finalizată până pe 15 septembrie, la cealaltă stradă lucrările vor continua chiar și în octombrie.

La comandamentul de marți dimineață, constructorul, firma SUCT Suceava, a precizat că pe strada  Bogdan Vodă s-au turnat deja două straturi de asfalt, în prezent fiind făcute lucrări de finalizare a investiției până la jumătatea lunii septembrie.

Pe strada Mihail Sadoveanu s-a turnat un prim strat de asfalt în urmă cu o săptămână, dar lucrările de modernizare s-au „poticnit” într-o zonă unde casele sunt făcute sub nivelul străzii, care nu poate fi coborâtă, pentru că ar afecta alte locuințe.

„Nu putem renunța să modernizăm o stradă pentru trei case. Nu îi poți împăca pe toți, dar căutăm soluții”, a spus constructorul.

Viceprimarul Marian Andronache s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor, asfaltarea acestor străzi fiind așteptată de multă vreme de către locuitorii acestora.

Cea mai mare dintre lucrări este cea de pe strada Mihail Sadoveanu – 5727 de mp suprafața carosabilă și 992 mp suprafață pietonală, în vreme ce pe strada Bogdan Vodă a fost turnat asfalt pe 1732 de mp suprafață carosabilă, 289 de mp fiind suprafața pietonală.

La licitație, pentru strada Mihail Sadoveanu valoarea estimată era de 1.741.000 de lei fără TVA, dar s-a adjudecat cu 1.064.441 de lei fără TVA, iar pentru Bogdan Vodă valoarea estimată era de 496.688 lei, dar s-a adjudecat cu 257.263 lei.

Străzile respective se aflau pe lista de așteptare privind asfaltarea de mai mulți ani, doar că nu puteau fi modernizate înainte de a fi aduse acolo rețelele de apă și canalizare, extinderea acestora fiind finalizată în urmă cu doi ani, din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfalt pe străzile de pământ Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asfalt pe străzile de pământ Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei