Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turnura anchetei

Poliţişti şi jandarmi, audiaţi pentru dare de mită, în cazul medicului care încasa bani pentru documente medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava au audiat mai mulţi poliţişti şi jandarmi, în dosarul în care principalul vizat este medicul Lorena Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical Judeţean Suceava din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care este pusă sub acuzare pentru luare de mită. Conform informaţiilor noastre, poliţiştii şi jandarmii nu au fost doar în calitate de martori, iar cei vizaţi tremură serios acum la gândul că ar putea fi puşi sub acuzare pentru dare de mită, în condiţiile în care i-au oferit câte 50 sau 100 de lei medicului, în perioada în care Bîrleanu era deja monitorizată de procurorii anticorupţie.

 

Faptele de care este acuzată şefa Centrului Medical Judeţean Suceava

După cum am mai arătat în cotidianul nostru, şefa Centrului Medical Judeţean Suceava este acuzată că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la mai mulţi pacienţi sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de lei.

„Banii respectivi au fost primiţi de inculpată pentru: a întocmi şi elibera diferite procese-verbale de incapacitate temporară de muncă, eliberarea concediilor medicale, a fişelor medicale, decontarea unor reţete medicale, eliberarea unor bilete de trimitere pentru analiza RMN. O parte din aceste documente au fost completate de inculpată în fals, prin consemnarea în cuprinsul lor a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului; în condiţii normale, pacienţii respectivi nu ar fi beneficiat de avantajele oferite de aceste înscrisuri”, au transmis procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Ei bine, cei care au dat câte 50 şi 100 de lei, în perioada în care inculpata era deja monitorizată de procurori anticorupţie, sunt în marea lor majoritate poliţişti sau jandarmi.

Centrul Medical Judeţean Suceava este structura medicală a Ministerului Afacerilor Interne, destinată oamenilor din teritoriu.

 

Concedii medicale suspect de multe, care au afectat serios operativitatea

În aceste condiţii, procurorii pot avea suspiciuni serioase şi de comiterea infracţiunii de dare de mită. Chiar dacă sumele sunt relativ mici, iar cei care le-au dat susţin că nu este vorba de mită, pentru a favoriza emiterea ilegală a unui document, cert este că sunt suspiciuni serioase legate de modul în care unii poliţişti sau jandarmi au obţinut documente în baza cărora au beneficiat de concedii medicale.

Cei vizaţi au fost audiaţi de procurori şi rămâne de văzut şi care va fi finalitatea acestor demersuri faţă de poliţiştii şi jandarmii respectivi.

Numărul mare de concedii medicale a atras de mult atenţia, inclusiv şefilor din structurile MAI. Unii poliţişti sau jandarmi au devenit practic abonaţi la concedii medicale, unele luate chiar când era nevoie mai mare de ei la serviciu ori când li se trasau atribuţii mai complicate, care presupuneau de exemplu deplasări sau detaşări pe care nu le agreau. În aceste condiţii, firesc, au apărut semne de întrebare referitoare la bolile de care suferă oamenii legii.

Aceste plecări repetate în concedii medicale au produs efecte serioase şi în eficienţa muncii de poliţie. Aflate în deficit mare de personal, multe structuri de poliţie au fost afectate şi mai mult de plecări repetate în concedii medicale. Sigur că nu generalizăm, sunt şi cazuri de oameni care chiar au fost bolnavi şi au avut dreptul la concedii medicale. 

În dosarul DNA, Lorena Adriana Bîrleanu a fost pusă sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi 4 fapte de fals intelectual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti şi jandarmi, audiaţi pentru dare de mită, în cazul medicului care încasa bani pentru documente medicale.
 Vizualizări articol: 2860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţişti şi jandarmi, audiaţi pentru dare de mită, în cazul medicului care încasa bani pentru documente medicale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei