Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 197 (6907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braconieri

Patru tineri, urmăriți în trafic și prinși cu patru cazane cu carne de vânat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au depistat acum câteva zile patru cazane în care era carne de vânat, în urma unei acțiuni de urmărire a unei mașini de teren, la Argel-Moldovița. În autoturism se aflau patru tineri, localnici din Argel-Moldovița.

Sâmbătă noapte, polițiștii au exploatat o informație legată de un posibil act de braconaj și au urmărit o mașină care s-a deplasat pe drumuri forestiere și pe drumul județean din Moldovița. Autoturismul a fost urmărit și tras pe dreapta. În mașină, în patru cazane, s-a identificat carne de vânat, cel mai probabil căprior.

Polițiștii nu au identificat în mașină și alte probe directe ale faptei de braconaj, arme, alte tipuri de muniție sau urme de tranșare. 

Cei patru au declarat că nu ei ar fi braconat animalele, ci doar au găsit carnea în pădure, variantă puțin verosimilă. Cert este că polițiștii au deschis un dosar penal pentru braconaj și continuă cercetările.

Carnea a fost ridicată și trimisă la un laborator, pentru a se certifica în mod clar de la ce specie de animal provine. Există suspiciunea că ar fi vorba chiar de puiet de căprior, ceea ce face fapta și mai gravă.

Deocamdată, polițiștii așteaptă rezultatele analizelor la carne, dar și ale tuturor urmelor prelevate de pe autoturismul de teren.

Nu este nici pe departe primul caz de braconaj de acest gen descoperit la Moldovița. Indivizi cu mașini de teren, arme performante și proiectoare de ultimă generație își fac de cap prin pădurile din zonă.

Recent, în luna mai a acestui an, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul poliţiei judeţene au organizat o acţiune la Moldoviţa, după ce au adunat date despre mai mulţi localnici care ar fi implicaţi în infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, din sfera braconajului. Acţiunea a fost una de amploare, la care au participat zeci de poliţişti, sprijiniţi de luptători de la Jandarmerie.

La perchezițiile de atunci au fost ridicate peste 200 de cartuşe letale de calibre diferite, 11 coarne de cerb fără craniu, o pereche de coarne de cerb cu tot cu craniu, fără ţesut, praf de puşcă, două capcane pentru vânat mare, două pistoale de asomare cu 18 capse de asomare, o arbaletă, cinci picioare de căprior și alte mijloace de probă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru tineri, urmăriți în trafic și prinși cu patru cazane cu carne de vânat.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru tineri, urmăriți în trafic și prinși cu patru cazane cu carne de vânat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei