Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 195 (6905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Fabrica de Cafea

Aldo Caffe – Artă şi pasiune în prepararea unei cafele de calitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Folosind experienţa acumulată şi pasiunea pentru gustul cafelei de calitate, firma Aldo Caffe din Gălăneşti a lansat de curând producţia unei cafele prăjite şi preparate pentru cele mai exigente gusturi. În urma selectării atente, a prăjirii cu multă grijă şi a ambalării de calitate, produsul final obţinut este plin de gust şi prospeţime. Noua fabrică poate produce amestecuri de cafea personalizate, combinate şi degustate în prezenţa clientului, pentru a acoperi cele mai multe exigenţe ale cumpărătorilor.

 

O experienţă de 10 ani în domeniu, pusă în practică în noua fabrică de cafea de la Gălăneşti

Experienţa degustării se dobândeşte prin ani de lucru cu cafeaua. După 10 ani petrecuţi la o fabrică de preparare a cafelei din Italia, Vasile Șorodoc, administratorul fabricii de cafea din Gălăneşti, crede că fără pasiune, această muncă nu poate fi făcută cu rezultate pe măsură. ”Pasiunea şi plăcerea de a bea cafea de calitate stau la baza acestei munci pe care am depus-o atâţia ani în Italia şi experienţa degustării acumulată în acest fel trebuia pusă în practică. În timp am început să fac diferenţa între o cafea şi alta, să-mi dau seama care este mai bună şi care este mai puţin bună şi mai mult de atât, să învăţ să le amestec în diferite proporţii, pentru a obţine o cafea gustoasă. Toate amestecurile sunt făcute în fabrică după gusturile care îmi plac mie, pe care le-am învăţat la rândul meu de la oameni cu experienţă în prepararea cafelei şi pot primi sugestii sau păreri pertinente în privinţa adaptării gustului acestei licori. Oamenii pun mare preţ pe o cafea bună în ţările dezvoltate şi sper ca acest lucru să se întâmple şi la noi.”

 

Cafea de pe trei continente, prelucrată în cadrul noii fabrici Aldo Caffe

Cafeaua este importată verde, împachetată în saci provenind din 10 ţări, între care Brazilia, Guatemala, Nicaragua, Columbia, Vietnam şi altele, de pe trei continente ale lumii. Fabrica prelucrează cafea verde de tip Arabica şi Robusta, care sunt prăjite separat şi se combină după prăjire în 5 sortimente de cafea Arabica/Robusta şi un singur sortiment de cafea Arabica 100%. Din toate aceste 5 sortimente produse în fabrica de la Gălăneşti, un singur sortiment este decofeinizat.

Soiul de cafea Arabica este cel mai cunoscut soi, fiind vorba de o cafea cu o aromă plăcută, particulară, cu un conţinut de cofeină inferior cafelei Robusta. Robusta este un soi puţin mai amar, cu un conţinut de cofeină crescut, fiind mare nevoie de acesta pentru crearea unui amestec de cafea echilibrat. De fapt este vorba despre două soiuri de cafea cu caracteristici diferite, îmbinarea dintre ele dând valoare amestecurilor de cafea de calitate. Aceste amestecuri în proporţii diferite sunt apoi degustate, iar dacă sunt plăcute, se pun în practică şi se ambalează, primind fiecare o denumire.

 

Cafea produsă după un procedeu clasic, artizanal, care îi dă gust şi savoare

Cuptorul şi celelalte utilaje ale liniei de prăjire au fost aduse din Italia, odată cu experienţa preparării cafelei. Linia de prăjire a cafelei conţine încărcătorul automat, care încarcă cafeaua crudă, cuptorul în care se face prăjirea cafelei, silozurile de stocare în care este depozitată cafeaua prăjită şi cântarul electronic, pentru cântărirea cafelei la împachetare. Pe lângă acestea mai există o maşină de ambalare a cafelei.

În privinţa producerii cafelei în mod artizanal, la Gălăneşti se fac cicluri de prăjire foarte delicate care au nevoie de multă competenţă. Înainte de prăjire cuptorul trebuie foarte bine încălzit, la o temperatură de 190-200 de grade Celsius. Se dă apoi drumul la cafeaua verde în cuptor şi se prăjeşte cu grijă pentru o perioadă de 25-30 de minute, într-un ciclu de prăjire artizanal. În cazul unei prăjiri industriale, aceasta se face la temperaturi mai mari şi într-un timp scurt, de circa 15 minute, riscând ca boaba de cafea să rămână crudă în interior. În fabrica de cafea de la Gălăneşti, cei care se ocupă de producerea unei cafele proaspete şi de calitate au timp suficient pentru un ciclu de prăjire normal,  rezultând astfel un produs final perfect. Soiurile de cafea se prăjesc separat şi după aceea se combină între ele în proporţiile cerute.

 

Sortimente şi moduri de prezentare diverse, în funcţie de preferinţe

La Aldo Caffe se produce cafea boabe sau măcinată, pentru expresoare sau pentru filtre şi ibric folosită în casă, cea care face diferenţa fiind mărimea măcinăturii de cafea. Amestecurile se pot face în cafea boabe sau în cafea măcinată, în funcţie de preferinţele clienţilor. Raporturile de calitate/preţ sunt foarte bune în cadrul varietăţilor de cafea produse la Gălăneşti, cafeaua amestec având preţuri între 50 lei/kg, până la cel mai scump amestec, de 80 lei/kg. Cafeaua se ambalează în pachete de 250 de grame sau de 1 kilogram, preţurile fiind aceleaşi pentru cafeaua boabe sau măcinată. Ambalarea la 1 kg se face mai mult cu cafea boabe pentru expresoare, dar există şi cafea râşnită la 1 kg.

 

Degustări la sediul fabricii şi producţii personalizate

La sediul firmei din Gălăneşti se pot face degustări de cafea, iar clienţii pot alege reţetele pe care ar dori să le achiziţioneze de la fabrică. Cei care sunt în trecere pot servi o cafea pe terasa amenajată în curtea firmei, unde li se pot recomanda mai multe tipuri de cafea pentru a fi servite şi acasă, de fiecare dată proaspăt prăjite. Prepararea cafelei prăjite se face deocamdată o sigură dată pe săptămână, având de fiecare dată prospeţime. Pentru cei de departe, firma Aldo Caffe le propune livrarea cafelei prin curier, în ambalaje speciale.

Planurile viitoare ale firmei includ distribuţia de expresoare, firma căutând în acest moment locaţii pentru montarea unor astfel de aparate de ultimă generaţie. Pe primul plan, administratorii firmei pun calitatea produselor lor. De aceea firma foloseşte doar cafea verde certificată, cu sigiliu care garantează calitatea ei, fără a sta mult pe stoc şi prăjită în mod corect. Materia primă este adusă direct din cunoscuta piaţă de cafea din Genova, din Italia.

Firma vrea să se adreseze în mare măsură restaurantelor, barurilor, magazinelor, tuturor celor care vor să ofere clienţilor o cafea de calitate, proaspăt produsă şi măcinată sau chiar personalizată pentru fiecare client în parte. Clienţii sunt aşteptaţi la sediul firmei Aldo Caffe în Gălăneşti, strada Principală, nr. 2A, pentru degustări, contractări şi livrări, după un program de funcţionare între orele 08.00-19.00, iar sâmbăta şi duminica de la 08.00-17.00. Comenzile pot fi făcute la telefoanele 0746 500 601 sau 0740 692 050.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aldo Caffe – Artă şi pasiune în prepararea unei cafele de calitate.
 Vizualizări articol: 3059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Aldo Caffe – Artă şi pasiune în prepararea unei cafele de calitate4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei