Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 195 (6905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Carnagii

Cinci oameni au murit într-o noapte de coşmar pe şoselele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una de coşmar în municipiul Suceava. La ieşirile din oraş, spre Salcea, respectiv spre Ipoteşti, au avut loc două accidente extrem de violente, în care au murit cinci oameni. Este o situaţie fără precedent la nivelul municipiului Suceava. Din păcate, ambele accidente au în prim plan foarte multă inconştienţă, care s-a combinat nefericit cu ghinionul. Doi soţi care au intrat cu căruţa pe un drum naţional european fără a se asigura suficient, respectiv trei tineri care au plecat de la o terasă spre case, cel de la volan neavând permis de conducere, şi-au pierdut vieţile în interval de câteva ore.

 

Halucinant: Un autobuz plin cu călători a intrat într-o căruţă ieşită de pe un drum agricol 

Prima tragedie s-a consumat în jurul orei 21.30, pe strada Cuza Vodă, la ieşirea din Suceava spre Botoşani. Mai exact, imediat după OMV, în zona cartierului de case noi de la ieşirea din Burdujeni spre Plopeni.

Un autobuz care circula pe ruta Suceava-Stamate, în care se aflau 28 de călători, a intrat violent într-o căruţă încărcată cu baloţi de fân.

Din cercetările ulterioare a rezultat că atelajul hipo a ieşit de pe un drum secundar, agricol, din dreapta şoferului de autobuz. Practic, autobuzul a lovit în lateral căruţa. 

În căruţă, pe încărcătură, erau doi oameni, un bărbat şi o femeie. Echipajele medicale de la SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă i-au găsit pe ambii pe carosabil, pe sub fân. Cei doi erau în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare care s-au încercat nu au avut efect.

Cei doi decedaţi sunt soţii Dumitru Țurcan, în vârstă de 43 de ani, şi Iuliana Țurcan, de 40 de ani, ambii din municipiul Suceava.

Se pare că aceştia intenţionau doar să traverse DN 29 cu căruţa şi să intre pe strada Constantin Sofroni, în zona cartierului de vile.  Autocarul a lovit căruţa, nu şi calul. Dacă autobuzul intra în cal consecinţele puteau fi mult mai tragice pentru cei care se aflau în partea din faţă a autovehiculului de transport persoane.

 

Mărturia unuia dintre pasagerii din autobuz

Șoferul autobuzului, Andrei Herţug, în vârstă de 33 de ani, din Botoşani, a fost preluat de o ambulanţă, cu multiple leziuni. De asemenea, o fată de 19 ani, pasageră în autobuz, a fost transportată şi ea la Spitalul Judeţean Suceava.

Un pasager din autobuz a relatat clipele de coşmar:

„Noi mergeam spre Plopeni şi, în faţa autobuzului, cred că la cinci metri, a ieşit căruţa direct în faţa şoferului. El a frânat, toţi ne-am dus spre în faţă, dar nu se mai putea face nimic. Când am coborât era plin de baloţi pe jos, calul a fugit, oamenii din căruţă erau pe jos, eu am sunat repede la 112”.

La Spitalul Judeţean Suceava şoferul autobuzului a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, policontuzii, excoriaţii multiple membre inferioare. Fata de 19 ani, din Dumbrăveni, pasagera rănită, avea excoriaţii şi un corp străin în ochiul stâng.

Șoferul autobuzului a fost verificat cu etilotetsul, rezultând că nu a consumat alcool.

Având  în vedere cum s-a produs accidentul nici nu se poate vorbi de semnalizarea căruţei. Cert este că cel care conducea atelajul hipo a pătruns pe DN 29 Suceava-Botoşani fără a se asigura suficient şi fără a ţine cont că este noapte şi se expune unui risc major. Practic, căruţaşul a vrut să treacă de pe o parte pe alta a DN 29, dar a ales o variantă extrem de riscantă.

 

Un BMW a lovit un stâlp, un copac şi s-a răsturnat pe cupolă. Nici un supravieţuitor

Din păcate, aproximativ patru ore mai târziu, a urmat o triplă tragedie. În jurul orei 1.25, pe strada Parcului din municipiul Suceava, un autoturism BMW, care venea spre Suceava, a fost scăpat de sub control într-o curbă la stânga, în zona restaurantului Brădet. Autoturismul condus cu viteză excesivă a lovit un stâlp de beton, s-a dus într-un copac, iar apoi s-a răsturnat pe cupolă, pe carosabil.

Sublocotenentul Ionuţ Cobziuc, împuternicit şef adjunct al Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat:

„Am ajuns la locul intervenţiei cu două autospeciale de descarcerare, din care una grea, plus o ambulanţă SMURD. S-a constatat că sunt trei victime, iar după descarcerare toate au fost declarate decedate. A fost o intervenţie dificilă având în vedere ora de noapte, dar şi gradul de avariere a autovehiculului, acesta fiind întors pe cupolă’.

Ghinionul celor trei tineri pare să fi fost că, după primul impact, probabil şi din cauză că nu aveau centuri, au fost proiectaţi în afara maşinii. De altfel, doi dintre ai au fost găsiţi morţi sub maşina care practic i-a strivit.  

În aceste condiţii, cei trei nu au avut şanse de supravieţuire.

 

O noapte terminată cel mai tragic mod posibil

Din cercetările ulterioare a rezultat că la volan s-a aflat Nicuşor Ionuţ Reuţ, în vârstă de 19 ani, din Șcheia, care era şi posesorul maşinii înmatriculate în Satu Mare, deşi nu este posesor de permis de conducere. În maşină se mai aflau Paul Cătălin Puşcaşu, în vârstă de 33 de ani, şi Adrian Gheorghe Cojocariu, de 31 de ani, şi ei din Șcheia. Primul era tatăl unui copil de nici 2 ani de zile. Conform unor martori, cei trei au fost văzuţi la terasa unui local de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. Cel mai probabil, înainte de accident cei trei s-au pornit spre case, însă nu au ajuns prea departe. Viteza excesivă este o cauză sigură a acestui accident rutier. Există şi suspiciuni că tinerii ar fi  consumat alcool, însă acest aspect urmează a fi stabilit în urma necropsiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci oameni au murit într-o noapte de coşmar pe şoselele din Suceava.
 Vizualizări articol: 4922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cinci oameni au murit într-o noapte de coşmar pe şoselele din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei