Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 195 (6905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi

Birou pentru sprijinirea antreprenorilor locali şi a celor din diaspora, în comuna Dolheşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Dolheşti va fi înfiinţat un birou de consultanţă care să sprijine antreprenorii locali şi pe cei din diaspora dornici să investească în Valea Șomuzului.

Anunţul a fost făcut în urmă cu o săptămână, când comuna Dolheşti a găzduit Ziua Diasporei, organizată de Romanian Business Leaders – RBL, prin RePatriot. Dezbaterea evenimentului a avut ca temă centrală potenţialul local pentru atragerea antreprenorilor români din diaspora, implicarea antreprenorilor locali în dezvoltarea de afaceri autohtone şi accesarea diferitelor linii de finanţare.

La eveniment au luat parte: Mirela Nechita, antreprenor local, fondator al firmei Natallia Decor din Fălticeni şi iniţiator al proiectului de promovare a Văii Șomuzului, Cristian Bărculescu – primar al comunei Dolheşti, Mirabela Miron - preşedinte Avisso, membru RePatriot – RBL şi fondator RestartHome şi Andra Giucă - Communication Manager RBL & RePatriot. 

Mirabela Miron a lansat invitaţia unei noi ediţii a Zilelor Diasporei la Dolheşti şi a anunţat că RePatriot va deschide, prin RestartHome, biroul de consultanţă. Iniţiativa se va realiza în parteneriat cu autorităţile locale, iar serviciile oferite vor fi gratuite.

Aceasta a abordat şi tema oportunităţilor de afaceri şi a surselor de finanţare ce pot fi accesate în mod direct, prin diferite linii de finanţare europene. "Văd aici foarte mulţi tineri şi asta mă bucură! RePatriot se adresează celor peste 4 milioane de români din afara graniţelor, pentru că avem nevoie de ei, de experienţa lor şi de forţa lor civică pentru a dezvolta România", a menţionat Miron.

Totodată, aceasta a vorbit despre liniile de finanţare disponibile în prezent sau în curs de iniţiere. Printre aceste programe se numără noua linie Start Up Nation, care se va deschide în septembrie, cu menţiunea că, deşi se adresează în special zonei urbane, se pot găsi soluţii şi pentru zona rurală. Pentru diaspora există două programe de finanţare: Diaspora Start-Up pentru românii din afară cu activitate economică pe teritoriul României şi programul Start-Up Plus, ai cărui beneficiari de granturi sunt ONG-uri selectate care intră într-un concurs de planuri de afaceri.

 

Potenţial de dezvoltare

De cealaltă parte, gazda evenimentului, Mirela Nechita, antreprenor din Fălticeni, iniţiatoare a proiectului, a transmis: "Ne dorim ca Valea Șomuzului să devină un exemplu de bună practică. Chiar dacă nu avem renumele Bucovinei, zona este în continuă dezvoltare. Cea mai mare valoare a noastră sunt oamenii. Putem face împreună ca satul să evolueze şi să fim prinşi pe harta aia specială, harta turistică. Valea Șomuzului oferă oportunităţi concrete pentru diaspora, care poate genera aici afaceri care să implice forţa de muncă locală. Avem potenţial pentru turism rural".

Comuna Dolheşti a fost reprezentată de primarul Cristian Bărculescu, de Camelia Ciocârlan, care a vorbit despre perspective antreprenoriale pentru tinerii din mediul rural, de antreprenorii locali Dinu Mocanu, Luminiţa Drobeta şi Florin Țipău.

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat al Fundaţiei Romanian Business Leaders, este o platformă de inspiraţie, consiliere şi informaţie, care îşi propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunităţile din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Birou pentru sprijinirea antreprenorilor locali şi a celor din diaspora, în comuna Dolheşti.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Birou pentru sprijinirea antreprenorilor locali şi a celor din diaspora, în comuna Dolheşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei