Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 195 (6905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu: "Somez guvernanţii să dea înapoi banii sucevenilor"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu i-a somat pe guvernanţi să le înapoieze banii sucevenilor, după ce statul român a luat investiţiile realizate pe componenta de gaz a proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Daniel Cadariu a precizat că investiţiile au fost realizate printr-un credit pentru care populaţia judeţului plăteşte şi în momentul de faţă. El a atras atenţia că judeţul Suceava este în pragul falimentului din cauza acestui program dezastruos. „Guvernanţii, impasibili, nu ne aud şi nu ne văd, nici de această dată. În legătură cu această problemă am interpelat în luna septembrie a anului 2017 şi Guvernul anterior, condus de domnul Mihai Tudose. Din păcate nu a urmat nici o acţiune concretă a Ministerului Finanţelor Publice constând în alocare de fonduri pentru administraţiile publice locale afectate. Și aceasta în ciuda faptului că Guvernele României din perioada 2010 - 2016 au arătat înţelegere pentru cele 60 de primării sucevene, repartizându-le, în mai multe rânduri, banii necesari achitării ratelor şi dobânzilor aferente împrumutului susmenţionat”, a spus senatorul liberal. El a amintit că a propus amendamente la legile bugetului de stat pe anii 2017 şi 2018 prin care să se aloce resurse financiare pentru cele 60 de localităţi din judeţul Suceava, mai exact pentru a fi acoperite ratele şi dobânzile la credit, însă majoritatea parlamentară PSD - ALDE le-a respins de fiecare dată, fără nici o explicaţie rezonabilă.

„Acum, când se apropie termenul scadent pentru plata ratei la credit şi dobândă, mai fac o încercare de sensibilizare a Guvernului. Am revenit cu o interpelare adresată ministrului Finanţelor Publice, în care i-am reamintit mai întâi faptul că pe acest subiect am avut şi o serie de discuţii personale la începutul anului 2018 în cadrul lucrărilor din Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României atunci când erau dezbătute două proiecte de legi care aveau legătură cu Programul Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”, a arătat Daniel Cadariu.

 

Cadariu a propus preluarea la datoria publică a împrumutului contractat pentru „utilităţi şi mediu”

El a precizat că în unul dintre aceste proiecte a propus preluarea la datoria publică a sumei de 17.261.739,95 euro, parte din împrumutul extern contractat cu garanţia statului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de către Consiliul Judeţean Suceava, în asociere cu 60 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, de la Deutsche Bank AG Londra,  pentru finanţarea Programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”.

„În ambele situaţii domnul ministru Eugen Teodorovici a propus membrilor comisiei respingerea propunerilor mele, făcând însă promisiunea că va sprijini localităţile sucevene afectate, atunci când acestea vor avea nevoie, adică în lunile martie şi septembrie, când sunt termene scadente la plata ratelor şi dobânzilor din credit. Luna martie 2018 a trecut şi nu s-a întâmplat nimic în sensul celor promise, iar sfârşitul lunii septembrie 2018, când este cea de a doua scadenţă din anul 2018, este foarte aproape”, a declarat Daniel Cadariu. El a adăugat că în condiţiile în care urmează să fie adoptată prima rectificare bugetară din acest an, solicită, în numele sucevenilor, să se ţină cont de situaţia disperată şi să fie sprijinit judeţul Suceava şi cele 60 de primării afectate de împrumutul pentru programul „Utilităţi şi mediu”. „Acum, mai mult ca oricând, avem mare nevoie de ajutor. Nu va mai putea fi derulat vreun proiect, iar judeţul Suceava se blochează”, a spus în final Daniel Cadariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu: "Somez guvernanţii să dea înapoi banii sucevenilor".
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu: "Somez guvernanţii să dea înapoi banii sucevenilor"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei