Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment caritabil

„Maratonul Cetăţii”, ediţia a II-a, organizat de Salvaţi Copiii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii Suceava organizează sâmbătă, 15 septembrie, sub mottoul „Alerg pentru viaţă!”, cea de-a II-a ediţie a evenimentului caritabil „Maratonul Cetăţii”. Fondurile colectate vor fi donate pentru dotarea unei maternităţi. Preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, Camelia Iordache, a declarat că pe parcursul zilei de 15 septembrie se vor desfăşura patru  competiţii: Tură lungă - 35 de kilometri, Tură scurtă - 21 de kilometri, Cursa populară - 4 kilometri şi Cursa copiilor - 800 de metri.

Se estimează o participare numeroasă, de circa 550 de alergători din toată ţara, din care aproximativ 100 sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, care vor participa la cursa copiilor. Camelia Iordache a menţionat că la ediţia precedentă a Maratonului Cetăţii, care a avut loc pe 16 septembrie 2017, au participat 290 de persoane, iar fondurile strânse sunt folosite pentru echiparea Maternităţii Spitalului din Fălticeni. Maratonul are loc în cadrul programului „Fiecare copil contează”, care a fost iniţiat în 2012 de Salvaţi Copiii şi este destinat reducerii mortalităţii infantile.

„Pe lângă latura caritabilă a evenimentului, este important şi faptul că populaţia conştientizează situaţia existentă şi are acces la informaţii pentru prevenirea naşterilor premature, iar maratonul oferă şi posibilitatea ca cei interesaţi să aleagă un stil de viaţă sănătos, prin încurajarea participării la evenimente sportive”, a declarat Camelia Iordache. Organizarea unei astfel de competiţii sportive destinate atât profesioniştilor cât şi amatorilor reprezintă, după cum au spus cei de la Salvaţi Copiii, pe lângă latura caritabilă, şi un prilej deosebit de promovare a localităţii şi a împrejurimilor, cu un efor financiar redus, dar cu avantaje mari pentru economia locală, deoarece participanţii la maraton/semimaraton se cazează şi consumă în localitatea organizatoare.

 

Statistici

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat, în perioada 2012-2017, 78 de maternităţi, din 40 de judeţe, cu 393 de echipamente, în valoare totală de peste 3 milioane de euro. Salvaţi Copiii a dotat inclusiv maternităţile din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung, Rădăuţi, Gura Humorului, Botoşani şi Dorohoi şi un cabinet medical din Pătrăuţi, dar, spun reprezentanţii Salvaţi Copiii, „programul trebuie să continue pentru a acorda o şansă la viaţă pentru cât mai mulţi copii”.

În Suceava şi Botoşani rata mortalităţii infantile este mult peste media pe ţară, mai exact, de 10,1% în judeţul Suceava şi de 9,8% în judeţul Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Maratonul Cetăţii”, ediţia a II-a, organizat de Salvaţi Copiii Suceava.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Maratonul Cetăţii”, ediţia a II-a, organizat de Salvaţi Copiii Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei