Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prea multă consolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E ceva cu antrenorul Răzvan Lucescu, ceva îl împiedică să-şi împlinească destinul pe care îl merită. Parcă îi e scris să rămână mereu în umbra tatălui. Totuşi, ca să evităm fatalismul, trebuie spus că e încă tânăr ca tehnician şi are timp pentru realizări importante. Ca antrenor în cupele europene, Lucescu junior a ajuns până în buza unei performanţe cu adevărat deosebite, la acel sfert de Cupa UEFA dintre Rapid şi Steaua (cum se numea pe atunci). Practic, a ratat semifinala şi consacrarea fără a fi învins, după 1-1 şi 0-0. În fotbalul românesc s-a lipit doar de Cupe, nu şi de titlu, suficient pentru a ajunge selecţionerul echipei naţionale. A fost şansa lui, însă mandatul acela nu se poate bifa la reuşite. A luat-o de la capăt în fotbalul grec, mai întâi la o echipă de pluton, apoi la PAOK Salonic, unul dintre puţinele cluburi care au mai reuşit să scoată capul între granzii din peninsulă. În mod normal, chiar la primul sezon, ar fi adus echipei un titlu de campioană aşteptat de peste 30 de ani, numai că evenimente din afara controlului său au influenţat potenţialul succes. Suporterii şi-au dat în petec, patronul a făcut pe pistolarul pe teren, astfel că punctele de penalizare au curmat parcursul de vis pe care îl avusese cu echipa. A luat tot trofeul de consolare, Cupa Greciei.

În noul sezon, pe lângă ambiţiile justificate de a îndrepta lucrurile la intern, exista şi miza calificării în grupele Ligii Campionilor, obiectiv în care nu ştiu câţi credeau, patronul sigur nu, conform declaraţiilor sale de după eliminarea lui Spartak Moscova. Iar mai înainte PAOK trecuse de Basel, o echipă cu istorie recentă în LC. În fine, a urmat ultimul hop, Benfica, iar acel 1-1 din tur dădea speranţe nesperate, dacă îmi permiteţi formularea. Iluzia a continuat cu deschiderea scorului, apoi s-a prăbuşit totul, la modul măreţ, precum funicularul ăla al lui Zorba! Şi nu pe portar l-aş blama în primul rând, ci pe un stupid de jucător care a încercat să dribleze la un contraatac doi-contra-unu, la 1-0 pentru greci! Urmează Liga Europa, o nouă competiţie de consolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea multă consolare.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prea multă consolare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei