Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda de Mediu

Încă o amendă, de 10.000 de lei, pentru proprietarul puiului de leu despărţit de mamă la doar trei săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda de Mediu Suceava a finalizat şi ea controlul de la Colţul Zoologic Ilişeşti, de unde provine puiul de leu în vârstă de trei săptămâni, care a ajuns să fie scos la vânzare din portbagajul unei maşini, tocmai la Timişoara.

Inspectorii de mediu au aplicat şi cea mai mare amendă, de 10.000 de lei, în baza Legii 191/2002, a grădinilor zoologice, pentru înstrăinarea unui pui de leu având vârsta de circa 3 săptămâni, consecinţă care poate avea ca rezultat afectarea vieţii exemplarului de colecţie.

Dorin Şoimaru, administratorul Colţului Zoologic de la Ilişeşti, a mai încasat o amendă de 2.000 de lei, aproximativ pentru aceeaşi abatere, de la poliţie, dar în baza altei legi. Este vorba de Legea 205/2004, privind protecţia animalelor, articolul 6, litera K, care prevede că despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă este interzisă. 

O a treia amendă a fost dată de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava. Administratorul Dorin Şoimaru nu a putut prezenta document sanitar-veterinar pentru mişcarea animalului, fără de care, în mod normal, felina nu putea părăsi Colţul Zoologic Ilişeşti. Sancţiunea dată de sanitar-veterinari este de 720 de lei.

Inspectorii sanitar-veterinari au mai constatat că Dorin Şoimaru mai deţine încă cinci lei adulţi, iar singurul pui pe care l-a avut recent este cel pe care l-a cedat fără respectarea legii celor care au încercat ulterior să-l vândă la Timişoara.

Dorin Şoimaru a declarat încă de la început că puiul de leu provine de la el, însă a spus că a împrumutat felina la o menajerie de animale din Timişoara pentru o şedinţă foto, pe o perioadă de patru zile. Cert este că acest „împrumut” sau ce o fi fost nu s-a făcut legal, iar leuţul a ajuns să fie scos la vânzare din portbagajul unei maşini, de doi tineri care sperau să ia bani frumoşi pe micuţa felină, care a fost găsită epuizată şi deshidratată 

Puiul de leu a fost preluat în custodie de către Grădina Zoologică Timişoara. Pentru a fi pus pe picioare puiul de leu este hrănit din două în două ore, cu înlocuitor de lapte pentru feline.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o amendă, de 10.000 de lei, pentru proprietarul puiului de leu despărţit de mamă la doar trei săptămâni.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o amendă, de 10.000 de lei, pentru proprietarul puiului de leu despărţit de mamă la doar trei săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei