Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colectare selectivă

„Patrula de reciclare” a adus premii pentru trei unităţi şcolare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grija faţă de mediul înconjurător şi responsabilitatea pentru colectarea selectivă a deşeurilor le-a adus unor şcoli din judeţ premii în cadrul proiectului „Patrula de reciclare”, ediţia a VII-a, desfăşurat în anul şcolar 2017-2018. La Ediţia Campionilor 2018, cea mai activă patrulă a fost desemnată Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş” Mălini (coordonator prof. Viorica Davidel), iar patrulele care au reciclat cea mai mare cantitate de baterii consumate au fost de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava (coordonator prof. Adriana Muntean) şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei (coordonator prof. Loredana Todaşcă).

Programul naţional de educaţie pentru mediu „Patrula de reciclare” s-a desfăşurat cu participarea a 125 de unităţi şcolare din ţară, din judeţul Suceava înscriindu-se: Şcoala Gimnazială Cârlibaba, Şcoala Gimnazială Dorna Arini, Şcoala Gimnazială Crucea, Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Şcoala Gimnazială Mălini, Şcoala Gimnazială Pătrăuţi, Şcoala Gimnazială Siminicea, Liceul Tehnologic Dumbrăveni, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială Poiana Micului, Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Școala Gimnazială Zamostea, Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava şi Grădiniţa „Ţăndărică” Suceava.

Patrula de reciclare promovează colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), ca gest responsabil faţă de mediul înconjurător şi faţă de comunitate.

„Vrem să informăm cât mai mulţi oameni că deşeurile electrice – adică aparatele electrice vechi sau stricate, bateriile consumate şi becurile arse - au un potenţial de poluare foarte mare. Ele nu trebuie nici păstrate în preajma noastră, nici aruncate la gunoi sau în natură. Singurul loc unde trebuie să ajungă deşeurile electrice este la reciclare. În şcolile, satele, comunele şi oraşele noastre, organizăm activităţi prin care mobilizăm oamenii să colecteze responsabil deşeurile de echipamente electrice şi electronice pentru a reduce poluarea şi pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene. Suntem mândri că, în cei şapte ani de la lansarea programului, am contribuit la colectarea responsabilă a 2.500.000 kg DEEE”, transmit organizatorii. Pentru ediţia a VIII-a, anul şcolar 2018-2019, şcolile pot participa la colectarea selectivă prin intermediul Patrulei de reciclare consultând site-ul www.patruladereciclare.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Patrula de reciclare” a adus premii pentru trei unităţi şcolare din judeţ.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Patrula de reciclare” a adus premii pentru trei unităţi şcolare din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei