Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă urgentă de rezolvat

Sanitar-veterinarii au identificat peste 300 de porci fără microcip, la stâne și cantoane silvice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a efectuat, în luna august, controale tematice pe linia prevenirii pestei porcine, virusul care face deja dezastru în România, dar care, din fericire, a ocolit deocamdată județul Suceava. Pe lângă controalele din târgurile de animale și din trafic, au fost verificate stânele și cantoanele silvice, pentru a se identifica numărul de porci crescuți la acestea și dacă animalele sunt identificate și înregistrate conform legislației în vigoare.

Doctorul Dan Corneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava, a arătat că au fost verificate 388 de stâne și 59 de cantoane silvice, fiind identificate 454 de suine, din care majoritatea, adică 332, nu erau microcipate.

„S-a dispus identificarea și înregistrarea în regim de urgență a suinelor neidentificate și respectarea cu strictețe a prevederilor Ordinului nr. 20/2018 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de biosecuritate în exploatațiile de suine”, a declarat doctorul Corneanu. El a subliniat că în actualul context este imperios necesar să existe o evidență cât mai exactă a efectivelor de porcine, iar pentru asta este nevoie de identificarea lor și apoi de înregistrare. Dacă în gospodării și ferme există o evidență mai exactă, stânele și cantoanele sunt puncte mai vulnerabile, după cum a rezultat și după control.

Doctorul Dan Corneanu a declarat că proprietarii porcilor au primit un termen în care trebuie să microcipeze porcii, iar dacă nu se vor conforma se va trece la amenzi. 

Tot pe linia combaterii pestei porcine, în luna august au fost efectuate 32 de controale la târgurile de animale.

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat și două ferme mari de porcine, cea de la Moara și cea de la Verești, fără a descoperi încălcări ale normelor de biosecuritate. 

În cadrul controalelor mixte, în trafic, cu poliția, s-au aplicat două amenzi, în valoare de 1440 de lei, pentru transport de animale fără documente, în mijloace de transport neautorizate.

În luna august, DSVSA Suceava a intensificat și controalele pe linia siguranței alimentelor  și a dispus  măsuri  pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic. Pentru probleme pe linie de siguranță a alimentelor au fost aplicate 14 amenzi, în valoare de 14.000 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitar-veterinarii au identificat peste 300 de porci fără microcip, la stâne și cantoane silvice.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitar-veterinarii au identificat peste 300 de porci fără microcip, la stâne și cantoane silvice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei