Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Primăria Fălticeni a promovat un proiect de aproape un milion de euro pentru modernizarea a trei obiective turistice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est un proiect cu finanţare europeană pentru modernizarea şi reabilitarea a trei obiective turistice din acest municipiu. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei (aproape un milion de euro) şi include modernizarea parcului Prefecturii (parcul 23 August), a corpului B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu” şi a Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”. Cătălin Coman a precizat că principala investiţie în cadrul acestui proiect va fi modernizarea parcului Prefecturii, situat în apropierea Muzeului „Ion Irimescu”, acolo unde nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de mai bine de 30 de ani. „Practic, de dinainte de Revoluţia din ‘89 acest parc nu a fost reabilitat şi modernizat complet. Dar vestea bună pe care o dau fălticenenilor este că acest parc, împreună cu celelalte obiective, va intra, sperăm noi de anul viitor, în modernizare completă”, a precizat primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a spus că parcul va fi reabilitat în totalitate, urmând că aleile să fie refăcute cu pavaj. Tot în acest parc vor fi montate 45 de bănci şi 30 de coşuri de gunoi noi. „În cadrul proiectului va fi construit şi un foişor în interiorul parcului, unde vrem ca pe viitor să aducem o fanfară, care să cânte la sfârşit de săptămână. Un astfel de foişor a existat în trecut în acest parc şi vrem să-l refacem pentru a-l pune la dispoziţia tuturor fălticenenilor care doresc să petreacă clipe de relaxare acolo. Şi pe lângă muzica de fanfară, vrem să atragem şi talente locale care să cânte muzică folk în această locaţie”, a spus Cătălin Coman.

 

Apartamentul în care maestrul Ion Irimescu şi-a petrecut ultimii ani din viaţă va fi introdus în circuitul muzeal

Primarul din Fălticeni a precizat că în cadrul proiectului va fi reabilitată şi modernizată fântâna arteziană existentă în parc, care nu mai funcţionează de mai bine de 15 ani. „Va fi o fântână arteziană nouă, frumoasă, un punct de atracţie pentru copii, şi nu numai. Tot în modernizarea parcului intră şi un nou loc de joacă pentru copii, aflat pe amplasamentul actualului loc ce a fost dezafectat datorită vechimii lui. Va fi un loc de joacă nou, modern, cu suprafaţă cauciucată pe toată suprafaţa parcului”, a declarat primarul din Fălticeni. El a spus că în parcul Prefecturii va fi montat un sistem nou de iluminat public, precum şi un sistem de supraveghere video care va funcţiona atât ziua, cât şi noaptea. La toate acestea se adaugă şi plantări de arbori, arbuşti, gazon şi flori.

Cătălin Coman a adăugat că în proiect este inclusă şi modernizarea corpului B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, acolo unde se află apartamentul în care maestrul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. „Acest corp de clădire al muzeului nu a fost reabilitat de foarte mulţi ani. Acolo se află şi locuinţa maestrului Ion Irimescu, săli de birouri şi pinacoteca. Ne propunem ca după modernizare să reintroducem apartamentul maestrului în circuitul muzeal”, a precizat Cătălin Coman.

El a adăugat că la corpul B al Muzeului „Ion Irimescu” se vor schimba acoperişul, tâmplăria interioară şi exterioară, instalaţia termică şi electrică, iar clădirea va fi izolată termic.

Potrivit spuselor primarului Cătălin Coman, la cel de-al treilea obiectiv din acest proiect, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, vor fi realizate lucrări de modernizare a clădirii, a căilor de acces, precum şi a spaţiului verde din curtea casei.

„Vreau să mulţumesc echipei din primărie care a muncit foarte mult într-un termen foarte scurt pentru a finaliza acest proiect”, a spus Cătălin Coman. El a precizat că Primăria Fălticeni va asigura o cofinanţare de doar 2% din valoarea totală a proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni a promovat un proiect de aproape un milion de euro pentru modernizarea a trei obiective turistice.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Fălticeni a promovat un proiect de aproape un milion de euro pentru modernizarea a trei obiective turistice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei