Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Merite

Diplome şi premii în bani pentru cei 14 elevi suceveni cu 10 la examenele naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii suceveni cu rezultate maxime la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională au fost felicitaţi joi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, reprezentanţii instituţiei oferindu-le tinerilor recompensele financiare promise de Ministerul Educaţiei.

În semn de apreciere pentru rezultatele obţinute, cele două eleve cu 10 curat la examenul maturităţii au fost răsplătite cu câte 3.000 de lei, în vreme ce cei 12 absolvenţi cu 10 pe linie la examenul de final de ciclu gimnazial au primit câte 1.000 de lei. Banii sunt din partea Guvernului României.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, i-a îndemnat pe tineri să rămână în ţară şi să menţină ştacheta ridicată în ceea ce priveşte pregătirea lor. 

 

14 elevi merituoşi

La eveniment a participat şi subprefectul judeţului, Silvia Boliacu, aceasta menţionând că „din oficiu merită să le dăm 10 şi profesorilor şi părinţilor pentru că printr-un parteneriat permanent au contribuit la educaţia voastră”.

La rândul său, Gabriela Scutaru, inspector general adjunct, a adăugat că notele obţinute de adolescenţi sunt „expresia a mulţi ani de şcoală, a muncii voastre personale, a profesorilor voştri, a susţinerii părinţilor voştri. Vă doresc ca acelaşi succes să-l aveţi pe mai departe”.

În judeţul nostru, 12 elevi au fost notaţi doar cu note de 10 la examenul de final de gimnaziu, iar două eleve au media 10 la bac.

Cu 10 pe linie la evaluarea naţională figurează: George Cosmin Cîrlan, Sabin Doboş şi Cătălina Gabor (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava), George Matei Volanschi, Diana Maria Dan şi Adrian Diaconiţa (Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului ), Eduard Valentin Dumitrescul şi Sabina Maria Iacoban (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava), Maria Andoni (Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava), Nicoleta Ofelia Ceocan (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava), Alexandru Marian Pîrvu (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) şi Alexia Ianoş (Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava).

La bacalaureat au media 10 elevele Andra Tofan, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, şi Cosmina Maria Hriţuc, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Cosmina a absolvit specializarea ştiinţe sociale, intensiv engleză, tânăra menţionând că vrea să-şi continue studiile la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Comunicare şi relaţii publice.

„Vreau să mulţumesc, în primul rând, cadrelor didactice, şi aici le includ şi pe doamnele educatoare şi învăţătoare, pentru că am senzaţia pentru că le neglijăm puţin. Dacă în Japonia primii trei ani sunt dedicaţi exclusiv comportamentului şi nu studiului, la noi profesorii, educatorii şi învăţătorii trebuie să le îmbine pe amândouă armonios. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care au contribuit la formarea noastră”, a menţionat Cosmina.

Andra a fost elevă la clasa de matematică - informatică, germană, tânăra alegând să-şi continue studiile la Queen Mary University din Londra, unde vrea să se pregătească în dreptul englez şi european.

„Mulţumesc profesorilor, colegilor, prietenilor, părinţilor pentru că a fost o muncă de echipă. Acest examen nu este neapărat un prag, a fost o provocare, o nouă experienţă care ne formează, nu trebuie să îl privim ca pe ceva peste care este imposibil să trecem. Mă bucur cu sinceritate că am avut ocazia să arăt ceea ce pot şi să fac cinste şcolii”, a declarat tânăra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome şi premii în bani pentru cei 14 elevi suceveni cu 10 la examenele naţionale.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diplome şi premii în bani pentru cei 14 elevi suceveni cu 10 la examenele naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei