Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificare legislativă

Amenzile rutiere se pot plăti la valoarea minimă în 15 zile, la un ghișeu unic online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O prevedere legislativă recentă a adus modificări privind achitarea amenzilor contravenționale, inclusiv a celor la regimul rutier. Cea mai importantă este prevederea care permite ca  achitarea a jumătate din minimul amenzii să se facă în termen de 15 zile, și nu de 48 de ore cum era până acum. De asemenea, pentru achitarea amenzii s-a deschis un cont unic la Trezoreria Statului. Prin intermediul platformei Ghiseul.ro, amenzile pot fi plătite fără a fi necesară o autentificare specială prin crearea unui cont nou de utilizator.

Noile prevederi au fost aduse de Legea 203/2018, privind măsurile de eficientizare a a achitării amenzilor contravenționale. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial la finele lunii iulie a acestui an.

Pe Ghiseul.ro au fost achitate deja prin noua metodă peste 117.000 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de lei.

Sistemul de achitare prezintă mai multe avantaje: plata rapidă, 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână, posibilitate a încărcării în sistem a unei copii a procesului verbal, siguranţa tranzacţiilor este garantată, în orice moment se poate verifica statusul operaţiunilor,  crearea unui istoric al plăţilor efectuate de contribuabil etc.

În termen de maximum două zile lucrătoare de la data încasării în contul unic, Ministerul Finanțelor Publice virează sumele încasate în contul unic de venituri al bugetului local/bugetului de stat, potrivit destinațiilor stabilite de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzile rutiere se pot plăti la valoarea minimă în 15 zile, la un ghișeu unic online.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzile rutiere se pot plăti la valoarea minimă în 15 zile, la un ghișeu unic online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei