Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare ATOP

„Cocoaşele” la trecerile de pietoni ar putea apărea frecvent şi pe drumuri naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava va solicita administratorilor de drumuri, inclusiv de drumuri naţionale, ca trecerile de pietoni din zone aglomerate, mai ales cele din zona şcolilor, să fie prevăzute cu amenajări care să-i oblige pe şoferi să reducă vitezele. Aceste mijloace de obligare fizică a şoferilor de a reduce viteza sunt de regulă „cocoaşele”, o soluţie la care s-a apelat până acum mai ales pe străzile aglomerate din municipii.

Reacţia vine după groaznicul accident petrecut săptămâna trecută, la Ilişeşti. O fată în vârstă de 12 ani a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni din dreptul şcolii din Ilişeşti.

Eugen Şalar, preşedintele ATOP Suceava, ne-a declarat că problema a fost ridicată în mai toate şedinţele care au avut loc până acum, cu reprezentanţi de la Secţiile de Drumuri Naţionale, de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri ori de la unităţi administrativ teritoriale, care administrează drumuri comunale.

„La solicitările noastre de până acum nu s-au primit răspunsuri concrete şi la obiect. În şedinţa ATOP din luna septembrie îi vom invita pe şefii celor două secţii de drumuri naţionale, cea de la Suceava şi cea de la Câmpulung Moldovenesc, şi sperăm să ne pune de acord pentru soluţii concrete”, a arătat Eugen Şalar.

Multe din trecerile de pietoni de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, sunt foarte şterse, ceea ce creşte şi mai mult riscul de accidente. Chiar în aceste zile, pe DN 17, la Frasin şi Gura Humorului s-au început lucrările de împrospătare a marcajelor pietonale.

Această măsură este necesară, dar nu suficientă, subliniază cei de la ATOP, dar şi poliţiştii.

Având în vedere ultimele accidente şi faptul că drumurile naţionale cele mai importante din judeţ, DN 17 şi DN 2, tranzitează localităţi aglomerate, trebuie luate măsuri urgente de limitare a vitezei la trecerile de pietoni.

 

„Amenajarea trecerilor de pietoni este la nivelul de acum 50 de ani”

Ofiţerul de poliţie Marius Ciotău, care este şi membru al ATOP Suceava, a arătat că în localităţile tranzitate de drumuri naţionale nu există nimic care să protejeze pietonul.

„Amenajarea trecerilor de pietoni este la nivelul de acum 50 de ani, indicatoare şi marcaje, unele şterse. Vom solicita <cocoaşe> care să oblige şoferii să reducă viteza înainte de trecerile de pietoni din localităţi, chiar dacă este vorba de drumuri naţionale. Este o măsură pe care trebuie să o luăm pentru a ne proteja copiii”, a declarat comisarul Marius Ciotău.

 

Exemplul de la trecerea de pietoni din centrul comunei Dumbrăveni

Deşi foarte mulţi contestatari spun că astfel de opritoare nu au ce căuta pe un drum naţional, în Suceava există un exemplu care demonstrează că acestea aduc o siguranţă rutieră imediată. În urma numeroaselor solicitări făcute de Primăria Dumbrăveni, la mai toate autorităţile, până la nivelul Ministerului Transporturilor, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a montat „cocoaşe” în centrul comunei Dumbrăveni, la trecerea de pietoni din faţa Liceului Tehnologic, pe DN 29, care leagă Suceava de Botoşani.

Amenajările s-au făcut în luna aprilie a anului trecut.

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a declarat: „Nu am mai avut deloc accidente grave, cu copii loviţi pe trecerea de pietoni şi nici chiar tamponări, care au fost în număr foarte mic. Cred că este o soluţie foarte bună, pentru siguranţa pietonilor”.

Primarul spune că prin implicare şi demersuri repetate, problema a putut fi rezolvată, chiar dacă este vorba de un drum naţional, care nu este administrat de primărie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cocoaşele” la trecerile de pietoni ar putea apărea frecvent şi pe drumuri naţionale.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cocoaşele” la trecerile de pietoni ar putea apărea frecvent şi pe drumuri naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte