Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Femeia care a murit la scurt timp după naştere ar fi refuzat cezariana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moartea femeii în vârstă de 38 de ani, din Vicovu de Sus, la scurt timp după ce a născut ridică suficient de multe semne de întrebare. Necropsia care a avut loc duminică a mai lămurit din neclarităţi, dar chiar şi aşa unele decizii ale medicilor prezintă incertitudini.

S-a constatat că femeia avea o ruptură de uter de circa 10 cm, ceea ce a provocat o puternică hemoragie internă. Potrivit specialiştilor, dacă medicii de la Spitalul Municipal Rădăuţi ar fi recurs la o naştere prin cezariană existau şanse ca măcar mama să fie salvată.

Potrivit datelor oficiale furnizate de managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, naşterea prin cezariană nu a fost posibilă.

„Persoana respectivă a completat consimţământul-informat prin care a semnat pe proprie răspunde că doreşte o naştere naturală. Cu alte cuvinte, a refuzat naşterea prin cezariană, astfel încât în lipsa unui acord al familiei medicii nu au putut întreprinde altceva”, a precizat Traian Andronachi.

Maria P., din Vicovu de Sus, a ajuns la spital în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost internată având o sarcină de 40 de săptămâni. După circa 7 ore, femeia a născut un băieţel care nu dădea semne de viaţă.

În aceste condiţii, medicii au început operaţiunile de resuscitare, dar fără folos. După aproximativ 20 de minute de eforturi s-a declarat decesul.

Din păcate, nici starea de sănătate a femeii nu a avut o evoluţie pozitivă. La trei ore de la naştere, s-a instalat starea de agitație psiho-motorie şi tensiune arterială, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-au efectuat manevre de resuscitare, dar în final s-a constatat decesul.

Din primele cercetări se pare că femeia nu ar fi trebuit să rămână însărcinată, şi asta pentru că avea serioase probleme de sănătate. Mai exact, se afla în evidențele compartimentului de gastro-enterologie Suceava şi Rădăuți cu diagnosticul de ciroză hepatică, iar sarcina avută s-a dovedit un risc mult prea mare, care în final a condus şi la deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia care a murit la scurt timp după naştere ar fi refuzat cezariana.
 Vizualizări articol: 5538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Femeia care a murit la scurt timp după naştere ar fi refuzat cezariana1.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte