Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ucidere din culpă

Căruțaș trimis în judecată pentru un groaznic accident: o femeie a murit strivită de lemnele din atelajul nesemnalizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Ciprian Porumbescu, care a provocat, prin inconștiența de care a dat dovadă, un groaznic accident, o femeie murind strivită de lemnele din căruța cu care se deplasa noaptea, fără elemente reflectorizante, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Accidentul s-a petrecut acum doi ani,  la Ilișești.

Femeia care a murit era mamă a doi copii și se afla pe locul din dreapta față în mașina condusă de soțul ei. Tragedia s-a petrecut și sub ochii celor doi copii, care erau și ei în  mașină. Este unul dintre accidentele care ne amintesc cât de departe suntem încă de o lume normală. Pe un drum de importantă majoră ca DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, circula o căruță cu lemne lungi, care depășeau lungimea atelajului. Din păcate, acest accident nu este unul singular în județul Suceava.

 

O tragedie înfiorătoare și revoltătoare 

Femeia care a murit avea 40 de ani și era cetăţean român cu reşedinţa în Spania. Carmen Nicoleta Pentiuc era venită acasă, în concediu, împreună cu familia. Ea lucrase o perioadă ca asistentă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, după care s-a căsătorit cu un spaniol şi a plecat din România. În august 2016, cuplul închiriase un autoturism Dacia Logan pentru a avea cu ce se deplasa în perioada concediului.

Pe 10 august 2016, în jurul orei 22.00, la volanul Daciei era spaniolul în vârstă de 39 de ani. Acesta s-a trezit în faţă cu o căruţă nesemnalizată, o adevărată capcană mortală. Faptul că lemnele depăşeau cadrul căruţei, în spate, a făcut tragedia iminentă. Trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, prin partea dreaptă, iar o parte au ieşit prin lunetă. Femeia aflată pe scaunul din dreapta şoferului nu a avut nici o şansă de supravieţuire. Pe bancheta din spate erau copiii celor doi, unul în vârstă de 6 ani şi unul de 1 an şi jumătate. Cel mai mare copil s-a aflat în zona prin care lemnele au intrat în maşină, însă din fericire nu a fost străpuns de acestea.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit în căruță doi indivizi, unul din Ciprian Porumbescu și unul din Stroiești. Lemnul era tăiat ilegal din pădure.

Din cercetări a rezultat că cel care a condus atelajul hipo și se face vinovat de accident este Vasile Solomon, din Ciprian Porumbescu.

Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Procesul în care va fi judecat Vasile Solomon urmează a începe la Judecătoria Suceava.

 

O altă tragedie cumplită, după același scenariu

După cum am amintit, căruțașii inconștienți au mai provocat astfel de accidente cumplite. În mai 2015, la Gulia-Dolhasca, o femeie în vârstă tot de 40 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, a murit străpunsă de lemnele din căruța care circula în fața sa. Scenariul a fost același: accidentul s-a petrecut pe timp de noapte, iar căruța transporta lemne lungi, care nu erau semnalizate. Ca într-un film de groază, maşina s-a izbit în lemnele din partea din spate a căruţei, care erau foarte lungi, în afara atelajului hipo, iar unul dintre lemne i-a intrat în gât femeii. Femeia în vârstă de 40 de ani, mama unei fete, a coborât pe picioarele ei din maşină şi a mers până în curtea unei vecini. Acolo şi-a dat ultima suflare, după ce a pierdut o mare cantitate de sânge.

În acest caz, căruțașul a fugit de la fața locului, fiind identificat ulterior de polițiști. Acesta a fost ulterior trimis în judecată pentru ucidere din culpă și a primit o pedeapsă cu suspendare, însă sentința nu este definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căruțaș trimis în judecată pentru un groaznic accident: o femeie a murit strivită de lemnele din atelajul nesemnalizat.
 Vizualizări articol: 4544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căruțaș trimis în judecată pentru un groaznic accident: o femeie a murit strivită de lemnele din atelajul nesemnalizat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte