Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

La Câmpulung Moldovenesc a avut loc lansarea proiectului pentru modernizarea Muzeului Arta Lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va fi modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc ieri, la muzeul din Câmpulung Moldovenesc, în prezenţa primarului acestui municipiu, Mihăiţă Negură, a unor consilieri locali, precum şi a echipei de implementare a investiţiei. Proiectul „Reabilitare, modernizare şi dotare Muzeul Arta Lemnului din municipiul Câmpulung Moldovenesc” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, investiţia fiind în valoare de aproape 12 milioane de lei (2,6 milioane de euro). Potrivit reprezentanţilor Primăriei Câmpulung Moldovenesc, lucrările de modernizare vor începe imediat după desemnarea constructorului. Până atunci, în zilele următoare va începe mutarea exponatelor din muzeu pentru a permite realizarea lucrărilor. Muzeul Arta Lemnului va fi deschis în continuare până la finalizarea mutării exponatelor, însă circuitele de vizitare vor fi mai scurte.

În cadrul conferinţei de lansare de ieri, unul dintre membrii echipei de implementare a proiectului, Camelia Iordache, a explicat că lucrările trebuie finalizate până cel târziu pe data de 31 decembrie 2020. Camelia Iordache a spus că obiectivul general al proiectului îl reprezintă impulsionarea dezvoltării locale a municipiului Câmpulung Moldovenesc, prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale. În cadrul proiectului vor fi realizate, printre altele, lucrări de consolidare, restaurare şi amenajare exterioară a clădirii muzeului, asigurarea unui sistem de iluminat arhitectural al muzeului, realizarea unui sistem audio pentru vizitatori, organizarea interiorului muzeului pentru activităţi culturale, educative şi artistice, dotări noi pentru expunerea şi protejarea patrimoniului cultural, dar şi digitizarea obiectelor de patrimoniu. Camelia Iordache a arătat că în urma lucrărilor de modernizare se are în vedere creşterea numărului de vizitatori de la aproape 7.000, număr înregistrat în anul 2016, la 9.000.

 

Mihăiţă Negură: Este un proiect important pentru dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a precizat că proiectul este extrem de important pentru dezvoltarea municipiului şi pentru atragerea unui număr mai mare de turişti. Mihăiţă Negură a spus că personal îşi doreşte ca lucrările să fie realizate de un constructor foarte serios. „Avem experienţa altor proiecte din Câmpulung Moldovenesc la care constructorii nu au respectat termenele contractuale. Sper să fie constructori serioşi şi să ne încadrăm în termenul până la care trebuie finalizat acest proiect, iar lucrările să fie de calitate”, a spus Negură.

Muzeul Arta Lemnului este unic în ţară şi totodată printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor. Muzeul a fost înfiinţat în 1936, ca Muzeu de etnografie şi ştiinţe ale naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, are 20 de săli de expoziţie şi o secţie în aer liber, deţine un bogat patrimoniu ce cuprinde peste 15.000 de piese din lemn.

Majoritatea pieselor din muzeu sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului. Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Câmpulung Moldovenesc a avut loc lansarea proiectului pentru modernizarea Muzeului Arta Lemnului.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Câmpulung Moldovenesc a avut loc lansarea proiectului pentru modernizarea Muzeului Arta Lemnului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte