Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Lume, lume... hai la târg!”

Număr record de vizitatori la Târgul meşterilor populari organizat la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Satului Bucovinean a fost vizitat, în perioada 3-5 august, când a avut loc Târgul meşterilor populari „Lume, lume... hai la târg!”, de 8.322 de persoane, aproape dublu faţă de numărul vizitatorilor de anul trecut de la târg, adică 4.700 de persoane. Încasările obţinute din vânzarea biletelor la acest eveniment, după cum ne-au spus organizatorii (Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava), au fost de 24.364 de lei.

Aflat la cea de-a XXIII-a ediţie, la târgul din acest an au participat peste 100 de meşteri populari din ţară, au fost produse pentru toată lumea, bunătăţi gastronomice, ateliere interactive pentru copii şi adulţi şi nu în ultimul rând spectacole extraordinare susţinute de trupa Corbu, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Shukar din 10 Prăjini şi alţi artişti de muzică populară.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a spus că a propus anul acesta „o nouă formulă de târg”, nu doar cu produse meşteşugăreşti, ci şi cu diverse alte produse care vorbesc despre tradiţii, un târg de antichităţi şi ateliere interactive educaţionale, precum şi spectacole muzicale, ceea ce s-a dovedit o reţetă câştigătoare, numărul vizitatorilor fiind aproape dublu faţă de anul trecut. Fie că au fost meşteri care fac costume şi podoabe populare, cioplitori, ceramişti (ceramică utilitară şi decorativă), argintari, iconari (sticlă, lemn), fie că am admirat o pictură naivă, ouă încondeiate, obiecte din sticlă, metal, os, mobilier pictat, împletituri din lână, jucării croşetate, măşti, păpuşi din material textil, broderii, jucării tradiţionale din lemn etc., toate au format un univers al frumosului, pe care localnicii, dar şi turiştii l-au descoperit în cele trei zile de târg în Muzeul Satului Bucovinean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de vizitatori la Târgul meşterilor populari organizat la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Număr record de vizitatori la Târgul meşterilor populari organizat la Muzeul Satului Bucovinean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte