Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere mare

Avalanşă de solicitări pentru carduri europene de sănătate, la CAS Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat, în luna iulie, un număr dublu de carduri europene de sănătate faţă de lunile anterioare şi aproape triplu faţă de luna aprilie. Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a declarat că în luna iulie a acestui an instituţia a eliberat 1.070 de carduri europene de sănătate, număr în creştere şi faţă de luna similară a anului trecut, când au fost eliberate 850 de astfel de carduri de asigurat. Cerere crescută se înregistrează şi în august, doar în primele trei zile ale acestei luni fiind eliberate 48 de carduri.

Anda Sălăgean explică această creştere semnificativă prin începerea sezonului de vacanţă, cardurile europene de sănătate fiind solicitate în special de persoanele care merg în concediu în state ale Uniunii Europene, dar şi de cei care studiază în state UE.

Dacă în anul 2017 CAS Suceava a eliberat 6.588 de carduri europene, în acest an, doar de la începutul lunii ianuarie şi până în data de 3 august au fost eliberate 4.557 de carduri europene de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava a precizat că pentru tratarea afecţiunilor existente, cardul european nu poate fi utilizat. Prin urmare, un pacient nu poate fi tratat în străinătate de diabet sau de o afecţiune cronică a inimii, pe baza cardului european, însă beneficiază de îngrijiri medicale în cazul unei crize diabetice (şoc insulinic, hiperglicemie, cetoacidoza diabetică) sau cardiace.

De asemenea, acest tip de card de sănătate nu poate fi utilizat pe teritoriul României, unde funcţionează sistemul naţional al cardurilor de sănătate.

Cardul european de sănătate, acordat asiguraţilor, la fel ca şi certificatul provizoriu de înlocuire pentru cardul european oferă titularului dreptul la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. Începând din 2017, valabilitatea cardului european de sănătate este de 1 an. Subliniem că acesta se eliberează doar persoanelor asigurate medical şi are valabilitate doar pe durata asigurării medicale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avalanşă de solicitări pentru carduri europene de sănătate, la CAS Suceava.
 Vizualizări articol: 2382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avalanşă de solicitări pentru carduri europene de sănătate, la CAS Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bataie de joc trimis de
( 7 aug 2018, 11:41:43
Sistemul actual de emitere a acestor carduri este praf. De fapt o bataie de joc.
Ei zic ca se elibereaza in 7 zile lucratoare cand de fapt termenul este de peste 3 saptamani. Sistemul domne sistemul e de vina!(cred ca ala paralel cu ei)
Anul asta am plecat in concediu fara aceste carduri desi am depus minunatele hartii cu aproape 2 saptamani inainte de plecare.
Cardurile au venit cat eram in concediu. Cand m-am dus la posta acestea erau returnate deja. Deci un sistem de 2 lei, ineficient si o cheltuiala a
statului inutila.

Nu inteleg:
1. de ce casa de sanatate a resedintei de judet nu are imprimanta locala pentru aceste carduri si de ce nu pot fi emise pe loc.
Informatia de asigurat se afla la 2 clickuri distanta. Au baza de date...pentru ce mai trebuie atatea verificari si hartii daca tu ai informatia??
2. de ce nu pot face online cererea si trebuie sa merg in acel birou imputit de la casa de sanatate care iti intoarce stomacul pe dos?

Suntem vai de mama noastra.
#M..e PSD!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte