Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă definitivă

Prima condamnare definitivă - peste 11 ani de închisoare, în cazul indivizilor care au violat o femeie de faţă cu soţul ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar de viol în grup de o violenţă rară, în care victimă a fost o femeie în vârstă de aproape 60 de ani, care a fost luată cu forţa de pe drum, împreună cu soţul ei, şi dusă pe un câmp, unde a fost violată de patru indivizi, a ajuns la punctul final pentru unul dintre autori.

Ioan Gheorghe Cuţitariu, în vârstă de 21 de ani la data comiterii faptei, a primit o pedeapsă de 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa dată iniţial de Judecătoria Suceava a fost confirmată şi de Curtea de Apel Suceava, care i-a mai adăugat individului o serie de restricţii suplimentare, printre care şi cea de a nu comunica cu victima pe o perioadă de 5 ani de zile.

 

O faptă deosebit de gravă şi o anchetă foarte complicată

Autorii violului în grup sunt patru indivizi de etnie romă din Şcheia şi Bălăceana, toţi cu antecedente penale

În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, cei doi soţi, ambii în vârstă de 59 de ani, se aflau în faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei, unde căutau o ocazie pentru a ajunge acasă, într-o altă localitate limitrofă Sucevei.

Lângă ei a oprit o maşină de culoare neagră, în care se aflau patru tineri. Cei doi oameni au fost luaţi pe sus şi urcaţi în maşină. Autoturismul a fost condus spre Suceava, iar la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica şoferul a luat-o în direcţia Dărmăneşti. Agresorii au intrat cu maşina pe un câmp, iar aici a urmat coşmarul vieţii pentru cei doi soţi. Din cercetări a rezultat că cei doi au fost loviţi şi ameninţaţi cu un cuţit, fiind deposedaţi de cele două telefoane mobile şi de suma de 500 de lei. Ulterior, cei patru au întreţinut pe rând acte sexuale cu femeia.

Ancheta din acest caz a fost foarte grea pentru poliţişti, din mai multe motive. Primul este că cei doi soţi au reclamat fapta abia a doua zi. Aceştia nu au putut oferi decât foarte puţine detalii despre autori, singurele indicii fiind legate de faptul că erau de etnie romă. În aceste condiţii, plecând de la un cerc de suspecţi al căror comportamentul anterior putea conduce la bănuiala că ei se puteau preta la fapte de acest gen, poliţiştii judiciarişti au început să adune probatoriu, care a cuprins inclusiv probe genetice.

După aproape şase luni de anchetă, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava au reuşit să adune probatoriu în acest caz şi au acţionat pentru ridicarea autorilor. Singurul suspect care mai era în libertate atunci era Ioan Gheorghe Cuţitariu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Şcheia.

 

Infractori periculoşi, închişi pentru alte fapte

Ceilalţi trei autori identificaţi erau deja după gratii, unul dintre ei în străinătate. Elvis Betean, în vârstă de 30 de ani, din Bălăceana, era arestat în Italia, pentru o tâlhărie, în timp ce Benone Rîpă, în vârstă de 26 de ani, şi Marius Nicolae Darie, de 19 ani, ambii din Şcheia, se aflau în Penitenciarul Botoşani, ambii pentru fapte de tâlhărie calificată.

Toţi cei patru amintiţi mai sus au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie calificată şi viol.

Revenind la Ioan Gheorghe Cuţitariu, el a fost condamnat la câte 4 ani de închisoare pentru lipsire de libertate (două infracţiuni, faţă de ambii soţi care au fost sechestraţi), încă 4 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, plus 6 ani de închisoare pentru viol. După contopirea pedepselor, aplicarea celei mai grele dintre ele, plus o treime din celelalte, a rezultat pedeapsa totală de 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Cuţitariu este arestat din 13 martie 2016.

Dacă Cuţitariu a fost deja condamnat definitiv, în cazul celorlalţi trei dosarul este în fază de judecată la prima instanţă, Judecătoria Suceava.

Cei patru indivizi fac parte din „garda veche” de infractori din Şcheia, care au pus mari probleme în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima condamnare definitivă - peste 11 ani de închisoare, în cazul indivizilor care au violat o femeie de faţă cu soţul ei.
 Vizualizări articol: 3119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Prima condamnare definitivă - peste 11 ani de închisoare, în cazul indivizilor care au violat o femeie de faţă cu soţul ei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei