Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaștere

Prefectul a înmânat două distincţii de excelenţă în cadrul Ședinţei de Colegiu Prefectural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Ședinţei Colegiului Prefectural de marţi, prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a înmânat două distincţii de excelenţă generalului de brigadă Ion Burlui și profesorului Silvestru Pânzariu din Siret.

General de brigadă Ion Burlui a fost onorat cu “Distincţie de excelenţă pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor și în coordonarea celor mai dificile situaţii de urgenţă”, iar profesorul Silvestru Pânzariu pentru “preocupare și respect civic faţă de însemnele  naţionale”.

Luni, 25 iunie, a fost semnat de către preşedintele Klaus Iohannis decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea - Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 30 iunie 2018.

Ion Burlui s-a născut în anul  1961, în comuna Mălini, judeţul Suceava, iar în anul 1983 a absolvit Școala Militară de Ofiţeri Activi din București, școală aparţinând de  Ministerul de Interne, fiind absolvent cu diplomă de ofiţer, arma Pompieri. În perioada 1985-1990, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Management, iar ulterior a urmat doctoratul, fiind astăzi doctor în economie.

Întreaga activitate a generalului Burlui este legată de gestionarea situaţiilor de urgenţă. În perioada 1983-1987 a fost comandant de pluton și ofiţer instructor la Școala militară de ofiţeri activi a Ministerului de Interne, iar începând din 1987 a ocupat funcţiile de locţiitor de comandant la Grupul de Pompieri Suceava, de  comandant al Companiei de Pompieri Suceava. În perioada 1995-2004 a fost adjunct al comandantului Unităţii pentru logistică al Grupului de Pompieri “Bucovina” Suceava, iar între anii 2004-2007 a fost șef serviciu la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, nou înfiinţat. Din 2007, timp de 2 ani, Ion Burlui a fost prim-adjunct al ISU Suceava, iar în 2009 a fost numit inspector-șef al ISU “Bucovina” Suceava. Generalul Ion Burlui are o experienţă deosebită și ca pompier, fiind prezent și activ în situaţii de urgenţă dramatice, care au impus și intervenţia sa în prima linie.

 

Prof. Silvestru Pânzariu: “Problema pe care o ridic este de extremă importanţă, e vorba de Drapelul naţional”

Profesorul de limba și literatura română Silvestru Pânzariu, pensionar în prezent, este,în afara unor colaborări cu articole în presa scrisă și antologii, și un atent observator al unor aspecte din cotidian. În acest context, profesorul  a intervenit cu o petiţie adresată Prefecturii Suceava, care cuprinde observaţii referitoare la modul incorect de dispunere a celor trei culori pe steagul naţional, pe firme și diferite instituţii. “Problema pe care o ridic este de extremă importanţă, căci e vorba de drapelul naţional, de simbolul suprem al ţării și poporului român, ale cărui culori nu pot fi plasate aleatoriu”, a scris profesorul Silvestru  Pânzariu în petiţia sa.

Silvestru Pânzariu este din orașul Siret, a activat ca profesor de limba și literatura română în școli din Zamostea și Grămești, după 1990 fiind profesor la Siret. Astăzi este pensionar  preocupat în continuare de publicistică, de viaţa culturală a orașului său și din alte localităţi ale judeţului. Profesorul Pânzariu este un colaborator neobosit la un cotidian local, prin care ţine la curent cititorii cu evenimente culturale, cu apariţii editoriale sau în legătură cu diferite personalităţi din cultură. De asemenea, are articole publicate  în diferite antologii, 13 din ele apărute la Iași, pe teme de istorie, literatură și cultură. De asemenea, profesorul Pânzariu colaborează și cu Universitatea Populară “Ion Nistor” din Rădăuţi, condusă de profesor Petru Bejinariu.

Distincţia de excelenţă primită de profesorul Silvestru Pânzariu a răsplătit preocuparea și respectul său civic pentru însemnele naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul a înmânat două distincţii de excelenţă în cadrul Ședinţei de Colegiu Prefectural.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul a înmânat două distincţii de excelenţă în cadrul Ședinţei de Colegiu Prefectural1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei