Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitori boboci

Record negativ. Aproape 1.000 de elevi suceveni au medii de admitere mai mici de 5

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contraste mari în ceea ce priveşte mediile de admitere ale elevilor suceveni care în acest an şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial şi se pregătesc de liceu.

Pentru 628 dintre aceştia, care au medii peste 9, admiterea va însemna un liceu bun, colegi pregătiţi şi un mediu de studiu competitiv.

La polul opus sunt 974 de elevi care au medii de admitere mai mici de 5, ceea ce înseamnă că nu au excelat nici măcar puţin la examenul de evaluare naţională sau pe parcursul gimnaziului.

82 de elevi au medii de admitere mai mici de 3, dintre care 60 au medii sub 2,5.

Cea mai mică medie de admitere din acest an este 2,11, cu care figurează doi elevi, de la şcoala gimnazială din Pătrăuţi.

 

Medii de admitere mai mici faţă de 2017

Revenind la partea superioară a clasamentului mediilor de admitere din Suceava, din cei 628 de elevi cu medii peste 9, 242 au medii peste 9,5, iar şapte dintre aceştia figurează cu media maximă. 892 au medii între 8 şi 8,99.

Comparativ cu 2017, mediile de admitere au scăzut semnificativ. Anul trecut erau 921 de elevi cu medii peste 9, faţă de 628 în acest an. Medii între 8 şi 8,99 erau 1.059, comparativ cu 892 în prezent.

În funcţie de media de admitere şi ierarhia judeţeană, elevii îşi pot face calcule cu privire la şansele de a intra la liceul vizat. Repartizarea computerizată e aşteptată cu sufletul la gură de mare parte dintre candidaţi, mai ales când este vorba despre clase şi colegii unde concurenţa e ridicată.

De menţionat că nici mediile de 2, 3, 4 sau 5 nu sunt un impediment pentru a frecventa cursurile unui liceu din judeţ, atâta timp cât elevul se înscrie pentru repartizarea computerizată şi îşi trece pe fişă câteva opţiuni realiste, mai exact câteva licee mai slab cotate, unde de regulă nu se ocupă toate locurile.

De mai mulţi ani s-a renunţat la obligativitatea de a se intra la liceu cu o medie de cel puţin 5, sistemul fiind deseori criticat pentru această măsură mult prea permisivă cu elevii foarte slabi.

Cel mai indicat este ca aceştia să se îndrepte către cursurile unei şcoli profesionale.

 

Ce urmează pentru absolvenţii de clasa a VIII-a?

Pe pagina online a ministerului Educaţiei - www.admitere.edu.ro, pe lângă mediile de admitere, elevii pot consulta şi oferta liceelor din judeţ, specializările, numărul de locuri, precum şi mediile cu care s-a intrat la liceu în 2017.

În perioada următoare, 29 iunie - 3 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile pentru liceu în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi, tot în acest interval fiind introduse datele din fişe în baza de date computerizată. 

Calendarul admiterii continuă cu: 9 iunie - repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor claselor a VIII-a şi afişarea rezultatelor candidaţilor; 10-13 iunie - depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii; 13 iulie - liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urmă neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere; 16-18 iulie - comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (candidaţi care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, candidaţi care nu au participat şi cei care au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapă repartizării computerizate etc.). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record negativ. Aproape 1.000 de elevi suceveni au medii de admitere mai mici de 5.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Record negativ. Aproape 1.000 de elevi suceveni au medii de admitere mai mici de 55.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei