Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Doctorat în ofsaid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uau, cu puțin ghinion, Portugalia putea fi trimisă acasă la ultima strigare, adică la acel șut pe lângă, cu stângul, al unui iranian scăpat fortuit singur cu portarul! Dincolo de orice simpatii sau antipatii, ar fi fost nedrept. Nu numai pentru că Ronaldo a ratat (și el!) un penalty care ar fi pus capăt oricărei emoții, ci și pentru că arbitrul întâlnirii a dat dovadă de analfabetism funcțional. Degeaba te uiți la reluări din toate unghiurile, dacă nu pricepi ce vezi. Fix ca vițelul la poarta nouă. N-ai cum să acorzi lovitură de la 11 metri la un duel aerian ca ăla, fără pericol iminent, cu mingea mângâind mâna fundașului aproape fără să-și schimbe direcția. Degeaba făcea Ronaldo gesturi de dezaprobare la adresa VAR-ului, ”frumusețea” e în ochii celui care privește.

Nu numai portughezilor le-a trecut glonțul pe la ureche, ci și vecinilor iberici. Nu era neapărat la mijloc pierderea calificării, ci rușinea de care oricum nu prea s-au spălat cu acest 2-2 smuls in extremis Marocului. Golul egalizator al lui Aspas a fost validat tot cu ajutorul arbitrajului video, iar această fază ar trebui să constituie material didactic pentru disecarea ofsaidului. Ce înseamnă formularea arhicunoscută ”să se afle pe aceeași linie”? Se ia în considerare orice parte a corpului, mai puțin mâna. La finișul unei curse atletice se ia în considerare pieptul, la fotbal e bun și capul. Ei bine, în cazul nostru s-au cumulat toate elementele adverse: pozițiile atacantului și fundașului erau în planuri depărtate, a intervenit elementul de forfecare (atacantul înclinat spre poartă, fundașul în direcția opusă), iar părțile corpului care trebuiau comparate erau capul la atacant și piciorul din spate la fundaș!!! Deci: stop-cadru pe momentul pasei, ridicarea unui plan imaginar perpendicular pe teren (linia nu era suficient de precisă întrucât piciorul și capul nu se află nici ele în același plan vertical!) în dreptul piciorului fundașului, verificat capul atacantului în raport cu planul respectiv. Rezultat: planul era tangent la ”sferă”, adică în limbaj fotbalistic simplificat, atacantul era ”pe linie” cu fundașul, deci gol valabil! Cum să-l condamni pe tușierul ăla că a ridicat steagul?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorat în ofsaid.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doctorat în ofsaid5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei