Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 141 (6851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Calificare

O suceveancă de 18 ani este cea mai tânără antrenoare de echitație, sărituri peste obstacole, din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă de 18 ani din județul Suceava este cea mai tânără antrenoare de echitație, sărituri peste obstacole, din România. Ioana Băișanu a obținut recent brevetul care certifică faptul că poate antrena, documentul fiind emis de Federația Română Ecvestră, în colaborare cu Federația Internațională.

Adolescenta poate antrena atât în țară, cât și în străinătate, în prezent având-o ca discipol chiar pe sora ei, Alexandra Băișanu, cu care deja a obținut o serie de rezultate notabile.

Odată cu obținerea brevetului, Ioana poate pregăti pasionați de echitație pentru competiții, pentru performanță, cursul de antrenorat susținându-l cu arbitrul internațional de echitație Alexandru Iavorovski, la Federația Română Ecvestră.

Ioana a început călăria la vârsta de 13 ani, iar de peste trei ani de zile face parte din lotul național al României. A participat trei ani consecutiv la Balcaniada de Echitație, din Croația, România și Bulgaria, are un palmares remarcabil în cadrul unor competiții naționale, iar de curând a cunoscut succesul din ambele posturi, de antrenor și de sportiv.

Multiplă medaliată la concursuri de sărituri peste obstacole din ţară şi din străinătate și o prezență constantă în liga premianților, pentru Ioana urmează o perioadă plină de provocări și noutăți.

”De menționat că în ultimele două săptămâni, Ioana și Alexandra au urcat de 14 ori pe podium la concursuri din țară, fiind fie pe locul 1, 2, 3, 4 sau 5, pentru că în călărie se premiază primele cinci locuri, nu trei, precum în alte sporturi”, a arătat deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, tatăl fetelor.

Ioana se pregătește cu Gin Gin, calul său personal, sub îndrumarea antrenorului Ionel Moroșan, de la Horodnic de Sus, fost campion național.

Alexandra este elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, la clasa de științe ale naturii, adolescenta reușind să îmbine atât studiul, cât și pasiunea pentru călărie. 

”E un sport minunat, deși foarte periculos. Încerc să-l promovez pe toate căile pentru că e un sport care merită pe deplin popularizat, cunoscut și îndrăgit”, a mai completat Băișanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă de 18 ani este cea mai tânără antrenoare de echitație, sărituri peste obstacole, din România.
 Vizualizări articol: 2772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
O suceveancă de 18 ani este cea mai tânără antrenoare de echitație, sărituri peste obstacole, din România1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei