Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Deputatul Dumitru Mihalescul: „PSD-ALDE compromite dezvoltarea României pe fonduri europene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că "dacă ne-am fi luat după promisiunile PSD-ALDE, în anii 2017-2018 în vistieria ţării ar fi trebuit să intre peste 11 miliarde de euro, adică peste 50 de miliarde de lei din fondurile europene nerambursabile la care avem dreptul, altele decât cele care vin pentru plăţile directe din agricultură". Mihalescul mai arată că "banii gratuiţi, pe care nu ar fi trebuit să îi dăm înapoi, ar fi trebuit să finanţeze drumuri moderne care să lege provinciile istorice ale României, în anul bucuriei naţionale, al Centenarului Marii Uniri, ar fi trebuit să susţină construcţia spitalelor regionale şi judeţene, ar fi trebuit să meargă în modernizarea a peste două mii de şcoli care continuă să funcţioneze cu toalete din scândură. Din păcate, însă, se pare că guvernele PSD-ALDE au făcut tot posibilul să împiedice ca aceste fonduri să vină în România, fie prin incompetenţa miniştrilor care au condus domeniile de resort, fie prin pasivitate şi neştiinţă, fie chiar prin dorinţa de a direcţiona unele proiecte care se puteau face pe bani gratuiţi, către bugetul naţional". Parlamentarul sucevean mai spune că "guvernul Dăncilă-Dragnea dă demonstraţii tot mai clare că nu îi pasă nicidecum de banii de la Uniunea Europeană, promovând acte normative care mai de care mai în ciuda recomandărilor şi uzanţelor Uniunii", şi exemplifică cu modul în care au reglementat Codul administrativ, acolo unde România riscă să piardă mai bine de 500 de milioane de euro din fondurile europene disponibile pentru întărirea capacităţii administrative a ţării. Deputatul PNL de Suceava mai arată că prin constituirea Fondului Suveran de Investiţii, Liviu Dragnea anunţă că nu va mai construi autostrăzi şi spitale care au deja proiecte depuse la Uniunea Europeană, ci că le va face din banii românilor, luaţi din bugetul şi din portofoliul celor mai profitabile companii de stat.

 

"O posibilă suspendare a preşedintelui României, plan care prinde contur tot mai puternic pe buzele liderilor PSD-ALDE"

Dumitru Mihalescul a mai precizat: „Să ne ferească Dumnezeu şi de o posibilă suspendare a preşedintelui României, plan care prinde contur tot mai puternic pe buzele liderilor PSD-ALDE, căci atunci, chiar putem spune că România, în loc să se apropie şi mai mult de prosperitatea europeană, a ales calea către subdezvoltare, populism şi sărăcie. Este trist, însă mai este puţin şi se fac doi ani de când PSD-ALDE îi păcăleau pe români cu tot felul de promisiuni, pentru ca, în final, populaţia să aibă o viaţă mai scumpă, iar din toată creşterea economică să nu se construiască nimic durabil, pentru copiii şi nepoţii noştri în toată ţara”, a încheiat deputatul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul: „PSD-ALDE compromite dezvoltarea României pe fonduri europene”.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul: „PSD-ALDE compromite dezvoltarea României pe fonduri europene”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei