Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cursanții Lectoratului de limbă română de la Cernăuți au efectuat o aplicație practică în România

Miercuri, 20 Iunie 2018 (14:41:57)

Între 14 și 17 iunie 2018, 18 cursanți ai Lectoratului de limbă română de la Cernăuți, însoțiți de lector Gina Puică, au efectuat o aplicație practică în România, la invitația și cu sprijinul logistic și financiar al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

Grupul a fost constituit din cadre didactice și studenți de la departamente tehnice și umaniste ale Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți (UNYF), uniți de interesul pentru limba română, pe care o studiază ca începători sau ca avansați.

Stagiul a fost unul mobil, permițând cursanților să ajungă în numeroase localități din Transilvania și din Bucovina, în special la Târgu-Mureș, Alba-Iulia, Cluj, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Sucevița, Rădăuți, și să înțeleagă direct și în profunzime diverse aspecte ale culturii românești de ieri și de azi. Au fost vizitate, între altele, muzee (Muzeul Unirii din Alba-Iulia, Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc), locuri interesante turistic și cultural, precum Salina Turda, mănăstiri (Sucevița).

Diversele vizite au răspuns interesului științific al cursanților (în special al cadrelor didactice specialiste în geografie, istorie, literatură universală și comparată, limbi străine etc.).

Reamintim că Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți a fost deschis în noiembrie 2014 în baza Protocolului de colaborare dintre USV și UNYF. În anul universitar în curs, numărul de cursanți înscriși este de 73.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursanții Lectoratului de limbă română de la Cernăuți au efectuat o aplicație practică în România.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursanții Lectoratului de limbă română de la Cernăuți au efectuat o aplicație practică în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei