Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Băişanu a depus un proiect de lege pentru stoparea vânzării terenurilor către străini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu a depus, ieri, un proiect de lege prin care se are în vedere stoparea vânzării de terenuri către străini. Alexandru Băişanu a arătat că în prezent, în România există o suprafață agricolă utilizată de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de  hectare este teren arabil. Băişanu a precizat că astfel, România se află pe locul cinci ca suprafață agricolă din Uniunea Europeană. El a explicat că din suprafața agricolă totală a României, peste 40%, respectiv 5,3 milioane de hectare din totalul de 13,3 milioane hectare, este deținut de investitorii străini, potrivit raportului comandat de Comisia pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene la Institutul Olandez de cercetare Transnational Institute (TNI).

„Prin depunerea acestui proiect legislativ în Camera Deputaților, am spus nu vânzării terenurilor agricole persoanelor care nu au cetățenie română. Dacă România nu se trezeşte, în câțiva ani nu vom mai avea nici o palmă de pământ agricol românesc şi vom fi obligați să importăm până şi grânele produse în România. Acum, potrivit legislației în vigoare, ne cumpără bucată cu bucată, unii nici nu vor mai avea nevoie de autonomie teritorială. La acest capitol, din grânarul Europei ne transformăm în săracii Europei. Avem datoria să nu ne mai batem joc de ceea ce ne-au lăsat moştenire părinții şi bunicii noştri”, a declarat deputatul ALDE de Suceava. El a arătat că în proiectul de lege se prevede că în baza dreptului de preemțiune, statul se obligă să cumpere orice teren pe care intenționează să îl cumpere persoanele cu altă cetățenie decât cea română ori societățile comerciale cu capital străin. De asemenea, Alexandru Băişanu mai propune ca românii să nu aibă dreptul de a cumpăra terenuri pentru terțe persoane de altă cetățenie decât cea română. Băişanu a mai spus că în acelaşi proiect de lege se precizează că terenurile agricole aflate în extravilan nu pot fi cumpărate în scopul următoarelor situații: dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale, speculă imobiliară, obținerea subvențiilor şi utilizarea lor contrar destinației pentru care au fost acordate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu a depus un proiect de lege pentru stoparea vânzării terenurilor către străini.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Băişanu a depus un proiect de lege pentru stoparea vânzării terenurilor către străini5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei