Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reușită

Tânăr sucevean, șef de promoție cu Magna Cum Laude la Universitatea din București, specializarea Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul promoției 2018 al Facultății de Matematică - Informatică din cadrul Universității din Bucureștieste suceveanul Lucian Bicsi, care a încheiat cei trei ani de facultate cu o medie de peste 9,90.

Primul dintre cei aproape 200 de absolvenți ai specializării Informatică, Lucian are stofă de lider încă din liceu, tânărul absolvind în 2015 Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava tot din postura de şef de promoţie.

Atât pe parcursul liceului, dar și pe parcursul facultății, a strâns în portofoliul său personal rezultate excelente în competiții de specialitate.

La facultate a făcut parte din Grupa olimpicilor, a studenților de elită, fapt ce i-a permis să se dezvolte într-un mediu competitiv, alături decolegi și parteneri de discuție de același nivel de pregătire sau poate mai ridicat.

„Au fost trei ani interesanți, în mare parte, mai ales pentru că pentru mine nu au însemnat doar facultate, ci și foarte multe plecări în străinătate la concursuri, internshipuri, joburi. Am fost la diferite competiții, în Paris, Rusia de câteva ori, China, Polonia, concursuri independente de facultate”, a mărturisit Lucian.

Din cele 36 de materii studiate pe parcursul facultății, doar la una singură - Inteligența artificială - pe care, de altfel, vrea să o aprofundeze la master, nu și-a adjudecat note de 10. Prinde informațiile mai mult din clasă, astfel că sesiunile de examen nu au însemnat pentru el nopți albe printre cărți și cursuri, ci mai degrabă și-a sedimentat informațiile prin discuțiile cu colegii săi, schimburi de opinii și dezbateri.

„În primii ani mergeam aproape la toate cursurile, astfel că în sesiune nu mai aveam foarte multă treabă, ci doar dădeam un refresh informațiilor. Însă în anul III, când am avut concursul ACM, în Beijing, una dintre cele mai puternice competiții la nivel mondial din domeniul informaticii, m-am axat foarte mult pe pregătirea pentru asta. Nu am mai reușit să mă mai duc la facultate la toate cursurile, așa că mă întâlneam cu unul - doi colegi, citeam, dicutam, schimbam păreri, făceam brainstorming și așa reușeam să învățăm destul de rapid”, povestește Lucian.

 

Se pregătește de un internship la Google, în California

La finele acestei luni, Lucian va susține lucrarea de licență, tânărul dorind să continue cu un master în domeniul inteligenței artificiale, tot la Universitatea din București.

Până atunci, se pregătește de o vară plină și interesantă, pe care o va petrece la Google, Mountain View, în California.

Nu este primul internship internațional la care Lucian participă, în vara anului trecut acesta petrecând trei luni la Bloomberg, în Londra. 

”Sunt binevenite aceste stadii pentru beneficiari, întrucât este o ocazia de a experimenta, de a lucra pentru o companie, printr-un contract de internship care este mai relaxat decât unul de angajare”, spune Lucian.

 

”Cel mai bun lucru pe care poate să te învețe facultatea este să înveți pe cont propriu, nu doar constrâns de examene”

Festivitatea de absolvire a facultății a avut loc la finele săptămânii trecute. În discursul său, Lucian a mulțumit părinților săi, care au fost prezenți la eveniment.

Totodată, acesta a mai abordat un subiect de discuție referitor la facultatea pe care a absolvit-o în raport cu facultățile din străinătate.

”Am avut o părere care a fost în apărarea facultății noastre. Aceasta, având un regim mai lejer de prezență, mi-a permis să dobândesc și alte aptitudini, nu doar cele legate strict de curriculă. Părerea mea este că cel mai bun lucru pe care poate să te învețe facultatea este să înveți pe cont propriu, singur, motivat, nu doar constrâns de examene”, a mai adăugat Lucian Bicsi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr sucevean, șef de promoție cu Magna Cum Laude la Universitatea din București, specializarea Informatică.
 Vizualizări articol: 5323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Tânăr sucevean, șef de promoție cu Magna Cum Laude la Universitatea din București, specializarea Informatică4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei