Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inadmisibil

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, o instituţie cu un director general şi nu mai puţin de 28 de directori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a dorit să atragă atenţia asupra unui aspect revoltător care se petrece la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Această instituţie are nu mai puţin de 31 de persoane în structura de conducere, mai exact un director general, 28 de directori şi doi consilieri ai directorului general. Practic, este o instituţie mamut cu un grad de efecienţă nul. „Licitații insuficient pregătite, proiecte tehnice de slabă calitate, cereri de finanțare cu multe probleme, lipsă de strategie și planificare, contestații peste contestații admise în instanțele de judecată reprezintă numai câteva dintre aspectele care pot caracteriza CNAIR, deși obiectivul principal al reorganizării CNADNR a fost tocmai creșterea performanțelor instituției. Nu cred că mai există la nivel internațional o instituție cu performanțe zero care să fie populată cu zeci de directori, plătiți consistent din fondurile publice. Și, de parcă acest aspect nu ar fi îndeajuns, asociațiile specializate din zona de interes a infrastructurii din România spun că CNAIR a intrat într-un proces puternic de deprofesionalizare, între miile de angajați ai companiei existând tot mai puțini specialiști de profil: ingineri constructori, arhitecți, tehnicieni”, a arătat deputatul Ioan Balan.

În opinia deputatului sucevean CNAIR este pe cale să rateze accesarea câtorva miliarde de euro din fonduri europene prinse pentru sesiunea 2014-2020.

În acest sens, parlamentarul liberal s-a adresat public ministrului Transporturilor, Lucian Şova, cât şi directorului CNAIR, Narcis Neaga, de la care doreşte clarificarea situaţiei de la această companie-mamut.

„Care este numărul total al funcțiilor de conducere care există astăzi la nivelul CNAIR, precum și salariul mediu plătit în luna mai 2018, pentru funcțiile de director general, director general adjunct, director, director adjunct și directori de regionale? Solicit o situație cu bonusurile de performanță/prime/alte beneficii financiare acordate angajaților cu funcții de conducere din cadrul CNAIR în perioada 1 ianuarie 2017 – 1 iunie 2018. Solicit o situație detaliată cu privire la numărul total de angajați ai CNAIR, precum și salariul mediu plătit în luna mai 2018 pentru funcțiile de execuție. Solicit o situație detaliată cu privire la pregătirea profesională a angajaților CNAIR, încadrați în funcțiile de execuție, care să reflecte: studii de specialitate (specializările absolvite – licență/masterat) și experiență profesională de specialitate (numărul de ani de experiență în domeniul construcțiilor civile)”, a arătat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, o instituţie cu un director general şi nu mai puţin de 28 de directori.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, o instituţie cu un director general şi nu mai puţin de 28 de directori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei