Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 135 (6845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Ion Lungu: "Sensurile unice nu vor mai fi implementate anul acesta în municipiul Suceava"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Introducerea sensurilor unice, în baza unui studiu de circulaţie care urmează să fie discutat în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, nu va fi implementată anul acesta în municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat acest lucru în cadrul matinalului de la Radio Top, realizat de Sorin Avram, precizând: „Sunt pentru introducerea sensurilor unice, dar având discuţii cu sucevenii, constat că oamenii nu sunt încă pregătiţi pentru această schimbare. Mulţi spun că nu e aşa de aglomerat oraşul, că nu e necesară o astfel de măsură. Cam 50% sunt de acord şi 50% nu. Cei din Burdujeni sunt de acord, dar dacă mergi în George Enescu, Obcini sau Zamca, cei care trebuie să se învârtă mai mult, nu sunt de acord, spun că au de parcurs mai mult şi consumă mai mult combustibil. Dar dacă stau în trafic, în loc să meargă, tot consumă...

Tocmai de aceea am mers pe o cale de mijloc în hotărârea de Consiliu Local care se discută joi. Vrem să aprobăm studiul de circulaţie privind introducerea sensurilor unice, dar oportunitatea aplicării lui se va stabili în Consiliul Local.

Dacă vedem la un moment dat că s-a blocat oraşul şi nu sunt alte soluţii, avem instrumentul de lucru, nu mai trebuie să pierdem încă jumătate de an până are loc licitaţia”.

Edilul sucevean a spus că modul în care se circulă în Suceava va fi oricum altul, în condiţiile în care într-un an de zile ruta ocolitoare a Sucevei va fi finalizată şi vor fi luate măsuri pentru scoaterea traficul greu din oraş, iar în doi ani de zile va fi realizat şi un nou pod peste apa Sucevei, între Burdujeni şi Centru.

Chiar dacă nu se mai trece la introducerea sensurilor unice, proiectul care le pune la dispoziţie măsurile necesare va fi discutat, iar dacă va fi aprobat, va sta „la sertar” până când se dovedeşte absolut necesar.

„Ca să punem în aplicare studiul de circulaţie trebuie făcute modificări de vreun milion de lei pe traseu, de la stâlpi, semaforizare etc. Sunt nişte costuri, cele mai multe modificări trebuie făcute pe strada Petru Rareş. Luna iulie era ideală pentru a se interveni, deranjul era minim. Dar oamenii nu sunt încă pregătiţi. Sensurile unice nu vor mai fi implementate anul acesta în municipiul Suceava. Dar este un pas înainte dacă vom avea studiul aprobat”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.

Dacă se va dori la un moment dat implementarea sensurilor unice, direcţia de mers, conform studiului, va fi dinspre Staţiunea de Cercetări – Spitalul de Urgenţă - Primărie - Tribunal - Parcul Central - Giratoriu parcare subterană - str. Petru Rareş (Piaţa Mare) - Autogară – Cinema Modern - Catedrală - Nordic - Lidl – OMV.

Introducerea sensurilor unice ar fi încurajat mult transportul în comun, care urma să beneficieze de bandă specială, inclusiv pentru a circula în sens invers.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: "Sensurile unice nu vor mai fi implementate anul acesta în municipiul Suceava".
 Vizualizări articol: 3164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ion Lungu: "Sensurile unice nu vor mai fi implementate anul acesta în municipiul Suceava"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei