Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 132 (6842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greşeală

Sucevean ţepuit la cântar într-un cunoscut hipermarket

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Practicile comerciale incorecte, în care consumatorul plăteşte mai mult decât ar trebui, nu sunt doar cazuri izolate. De curând, un sucevean care a cumpărat două medalioane de somon de la raionul de peşte al unui cunoscut hipermarket sucevean a constatat o diferenţă semnificativă de gramaj între cantitatea semnalată de cântarul magazinului şi cea reală.

Astfel, deşi a plătit pentru 480 de grame de somon, bărbatul a sesizat acasă că peştele cumpărat avea 350 de grame, cu 130 de grame mai puţin decât cantitatea semnalată de cântarul „profesionist”.

„Miercuri seară, fiica mea a cumpărat două rondele de somon care au fost cântărite de un angajat al hipermarketului ca având 480 de grame. Acasă am văzut punga cu peşte şi era evident că nu era aproape jumătate de kilogram de peşte. Am cântărit cu un cântar de casă, iar apoi am mers la un magazin de cartier, iar rezultatul a fost acelaşi - erau 350 de grame de produs”, a declarat clientul.

Fiind convins că este victima unei înşelătorii, bărbatul s-a întors a doua zi la raionul de peşte, unde a recântărit produsul, însă cu acelaşi rezultat - 480 de grame. A încercat şi la cântarul raionului de fructe şi legume, unde ecranul cântarului i-a arătat 350 de grame, suspiciunile adeverindu-i-se de această dată.

”Am încercat decent să vorbesc cu cineva, dar mi s-a spus ba că şeful de raion e în concediu, ba că şeful de echipă e ocupat. Am stat 40 de minute în zadar, am ajuns să cerşesc acolo pe banii mei. Au avut un comportament foarte nepotrivit, ca şi cum nu i-a interesat”, a povestit clientul păgubit.

Dezarmat de atitudinea angajaţilor magazinului, acesta a îndreptat o plângere către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, iar vineri dimineaţă o echipă din cadrul instituţiei a mers în control la hipermarket. Comisarii i-au dat câştig de cauză clientului, iar reprezentanţii magazinului şi-au recunoscut greşeala, menţionând că un angajat nou ar fi apăsat greşit o tastă a cântarului.

„Fapta nu este încadrată la practici comerciale înşelătoare, însă hipermarketul va fi sancţionat cu o amendat cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei”, a arătat Vasile Latiş, comisar-şef adjunct în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

 

„Este vorba de o regretabilă eroare umană”

De partea cealaltă, reprezentanţii hipermarketului au menţionat că în urma diferenţei de gramaj observate de client, au demarat o anchetă internă, concluziile fiind că angajatul raionului a cântărit greşit produsul “Medalion Somon”, nerespectând procedura internă a raionului peşte. 

 Aceştia au recunoscut că au fost sancţionaţi în data de 15 iunie de organele competente, urmând ca angajatul care a efectuat cântărirea produsului să fie cercetat disciplinar.

 „Angajaţii noştri sunt pregătiţi în permanenţă şi formaţi pentru a fi la dispoziţia clienţilor noştri pentru a le oferi servicii de calitate, este în interesul direct al oricărui comerciant să avem angajaţi bine formaţi. Aşa cum s-a observat în situaţia de faţă, este vorba de o regretabilă eroare umană şi ne angajăm să restituim suma de bani clientului, monitorizând totodată activitatea vânzătorilor pentru a nu mai întâmpina asemenea situaţii”, au transmis reprezentanţii hipermarketului. 

 Aceştia au mai subliniat că nici o activitate umană nu este lipsită de greşeli şi îl asigură pe client că nimeni nu a avut nici cea mai mică intenţie de a greşi. Aceştia îşi cer scuze public pentru greşeala angajatului. 

 „Magazinul nostru are numeroşi clienţi, dintre care o bună parte clienţi fideli. Ne bazăm astfel pe bună lor opinie şi putem demonstra cu uşurinţă că tratăm cu mare atenţie orice problemă”, au mai spus cei de la magazin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean ţepuit la cântar într-un cunoscut hipermarket.
 Vizualizări articol: 6048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Sucevean ţepuit la cântar într-un cunoscut hipermarket4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei