Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 132 (6842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îmbucurător

Evoluţie favorabilă a sănătăţii primei paciente supuse chirurgiei epilepsiei la Spitalul de Urgenţă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pacienta în vârstă de 21 de ani, operată săptămâna trecută, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru a i se înlătura din creier un focar de epilepsie, „are stare bună, cu o dispoziţie extraordinară”, a declarat medicul epileptolog Ana Miron. Dr. Miron a afirmat, în conferinţă de presă, că după intervenţia chirurgicală pacienta nu a mai făcut crize de epilepsie şi nu a avut complicaţii sau deficienţe de memorie sau vizuale, care ar fi putut să apară în urma operaţiei.

”Pacienta este în stare bună, cu o dispoziţie extraordinară. A fost foarte bucuroasă că a putut vorbi cu fiica ei imediat ce s-a trezit după operaţie. Pe termen lung, ea va fi urmărită în serviciul Epileptologie şi va fi monitorizată minimum un an pentru a spune dacă focarul de epilepsie a cedat”, a afirmat doctorul. Explicaţia termenului lung de supraveghere este, potrivit medicului, vechimea bolii, de aproape 10 ani, timp în care „creierul a învăţat să convulsioneze” şi trebuie dezvăţat.

Dr. Miron a mai spus că celor doi profesori germani cu asistenţa cărora s-a derulat prima intervenţie de chirurgia epilepsiei din Suceava, prof. dr. epileptolog Jörg Wellmer, şeful Departamentului de Epileptologie de la Spitalul Universitar Knappschaftskrankenhaus din Bochum, şi dr. Marec von Lehe, şeful Departamentului de Neurochirurgie de la Ruppiner Kliniken, din Neuruppin, le-a plăcut foarte mult la Suceava şi au anunţat că vor reveni, de data aceasta în vacanţă, împreună cu familiile.

„Au fost încântaţi de această regiune frumoasă din punct de vedere al istoriei, culturii, naturii şi al oamenilor pe care i-au întâlnit aici”, a mai spus dr. Ana Miron.

Reamintim că pacienta care suferă de epilepsie de la vârsta de 12 ani a fost supusă, în data de 7 iunie a.c., unei amigdalhipocampectomii selective, realizată în premieră la spitalul sucevean, de către şeful secţiei Neurochirurgie, dr. Anatolii Buzdugan, asistat de dr. Marec von Lehe. Investigaţiile preoperatorii şi evaluarea pentru stabilirea eligibilităţii pentru chirurgia epilepsiei au fost efectuate de medicul coordonator al Centrului de epilepsie din Spitalul de Urgenţă Suceava, dr. Ana Miron, împreună cu  prof. dr. Jörg Wellmer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evoluţie favorabilă a sănătăţii primei paciente supuse chirurgiei epilepsiei la Spitalul de Urgenţă din Suceava.
 Vizualizări articol: 2466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evoluţie favorabilă a sănătăţii primei paciente supuse chirurgiei epilepsiei la Spitalul de Urgenţă din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei