Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 132 (6842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict: nevinovat

Ofițerul Răzvan Andreica a primit clasare în dosarul în care un administrator de bar l-a reclamat pentru abuz în serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O plângere penală depusă încă din 2014 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în care administratorul unui bar din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a formulat acuzații de abuz în serviciu față de ofițerul Răzvan Andreica, cel mai vechi judiciarist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, a fost soluționată abia acum câteva zile, prin soluție de clasare.

Procurorii au transmis că au dispus clasarea pentru infracțiunea de abuz în serviciu, întrucât nu au rezultat date privind săvârșirea faptelor reclamate. Această soluție a mai fost dată o dată, în 2016, însă atunci magistraţii Judecătoriei Suceava au ajuns la concluzia că ancheta procurorilor nu este completă. Judecătorii au retrimis cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru a începe urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu in rem, față de faptă.

Ciprian Avram, cel care a administrat localul „Popas Moldovița”,
 a depus plângere penală împotriva lui Andreica după ce activitatea barului i-a fost suspendată în urma unei solicitări transmise de Poliţia municipiului Suceava către Primăria Suceava, în care se solicita întreruperea autorizaţiei din cauza numărului mare de incidente petrecute acolo. În solicitarea de închidere a localului au fost invocate mai multe scandaluri, inclusiv o faptă de tâlhărie şi amenzi aplicate administratorului pentru nerespectarea orei de închidere din autorizaţie. Acesta a încercat să se apere cu argumentul că faptele nu au avut loc în incintă. Administratorul a acuzat că totul a fost o răzbunare împotriva sa, pusă la cale de comisarul Răzvan Andreica.

Ciprian Avram consideră că afacerea familiei sale a fost pur şi simplu vânată de comisarul de poliţie de mai multă vreme, el depunând de-a lungul timpului numeroase sesizări împotriva ofiţerului, pe care l-a acuzat că îi vine în control în local la orice oră, inclusiv în timpul liber.

De cealaltă parte, poliţiştii nu au negat că faptele s-au produs în majoritate în afara localului, însă au considerat că totul a plecat de la consumul excesiv de alcool la „Popasul Moldoviţa”, pe fondul nerespectării orei de închidere.

 

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu, găsit nevinovat de judecători

Același Răzvan Andreica a mai scăpat de un dosar penal pentru abuz în serviciu cu mult mai delicat. Comisarul-șef Răzvan Andreica a fost găsit nevinovat într-un dosar în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava l-a trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual. Acest dosar a plecat de la plângerea unui șofer de taxi din municipiul Suceava. Acesta a declarat că a fost oprit în trafic, în zona Primăriei Suceava, și i s-au luat abuziv actele de identitate și permisul de conducere, pe motiv că ar fi tăiat calea mașinii comisarului, care se afla în misiune împreună cu un alt coleg.

Dosarul s-a dovedit a fi un fiasco, Judecătoria Suceava dispunând achitarea lui Andreica pentru toate cele patru infracţiuni, pentru că faptele nu există. Aceeași soluție a fost menținută și de Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofițerul Răzvan Andreica a primit clasare în dosarul în care un administrator de bar l-a reclamat pentru abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 3936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ofițerul Răzvan Andreica a primit clasare în dosarul în care un administrator de bar l-a reclamat pentru abuz în serviciu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei