Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 132 (6842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

Acţiune contra fumatului, în Bazarul Sucevei, iniţiată de Poliţia Locală Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute, în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava a avut loc o acţiune a Poliţiei Locale, pentru verificarea respectării prevederilor Legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În urma acestei acţiuni au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dar mult mai multe vor fi aplicate în perioada următoare celor care nu se conformează prevederilor legale.

„Conform art. 3 alin. 1 din Legea 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spatiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. În urma acestei prime acţiuni au fost aplicate 5 amenzi în valoare de 900 lei, în celelalte cazuri fiind aplicate avertismente scrise şi verbale. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada ce urmează, pentru a se evita producerea unei situaţii neplăcute (producerea de incendii) care ar avea ca urmare şi întreruperea activităţii comerciale în Complexul Comercial Bazar”, a precizat Ovidiu Doroftei, şeful Poliţiei Locale Suceava.

În cursul acţiunii din weekend, dar şi anterior, atât cumpărătorii, dar mai ales comercianţii au fost avertizaţi verbal de nenumărate ori, fiindu-le prezentate obligaţiile şi interdicţiile din spaţiile publice referitor la consumul produselor din tutun.

Tot ca măsură de prevenţie, de la începutul lunii iunie la toate intrările din Complexul  Comercial Bazar au fost puse afişe care cuprind obligaţii şi interdicţii privind fumatul.

În mod cert, cei care vor fi prinşi de acum înainte că nu respectă aceste reguli nu vor scăpa doar cu avertismente, mai ales că Bazarul Sucevei a fost puternic afectat în trecut (februarie 2009) de un incendiu pornit tot de la o ţigară aprinsă, alte incendii, mai mici, având aceeaşi cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune contra fumatului, în Bazarul Sucevei, iniţiată de Poliţia Locală Suceava.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiune contra fumatului, în Bazarul Sucevei, iniţiată de Poliţia Locală Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei