Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 99 (6809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiuni

Vama Siret va fi modernizată până la finalul acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vama din Siret va fi modernizată până la finalul acestui an sau cel târziu până în ianuarie 2019, urmând să fie dotată cu scannere performante. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la Suceava, că ministerul pe care îl conduce va demara un amplu proiect pentru modernizarea tuturor punctelor vamale din țară, inclusiv a celui din Siret. El a spus că pentru ca acest proiect să fie realizat mai repede va veni cu o inițiativă în Guvern pentru ca toată infrastructura din zona punctelor vamale să aparțină Ministerului Finanțelor Publice. „Adică cea rutieră de la Ministerul Transporturilor, de la consiliile locale și din alte părți să aparțină de o singură structură publică, pentru ca noi să putem să investim, ca să o reabilităm. După care se va face administrarea în comun”, a explicat Teodorovici. El a adăugat că până la finalul acestui an sau cel târziu în ianuarie 2019 vrea ca toate punctele de frontieră să fie reabilitate. „Pentru că dacă avem această schimbare, adică să aparțină de Ministerul de Finanțe, poate în primul rând se va schimba legislația la nivel național, astfel încât zona fiscală, zona de vamă să fie declarată ca fiind zonă de interes național, exact cum e zona de apărare. Cu alte cuvinte să pot să cumpăr din piață, imediat, ce serviciu sau lucrare am nevoie. Adică să nu stai luni de zile să cumperi un echipament, să asfaltezi o infrastructură rutieră, să dotezi vameșii cu echipamentele necesare”, a mai spus ministrul Finanțelor. El a declarat că o astfel de modificare va trebui să primească avizul Consiliului Superior de Apărare a Țării, adăugând că deja s-a discutat în acest sens și „este o abordare corectă, de toți acceptată”. Eugen Teodorovici a arătat că în cadrul proiectului de modernizare, toate punctele vamale vor fi dotate echipamente de scanare fixe, mobile și portabile. „Nu va exista ideea de nefuncțional. Toate vor fi cu scannere, iar verificările nu se vor face pe eșantion. Tot ce înseamnă acces în țară tot va fi cu scanner fix. Nu ai cum să treci decât prin scannere și va scanare 100%, nu pe eșantion. Eu așa îmi doresc. Va fi o veste foarte bună pentru cei care trec granița”, a declarat Eugen Teodorovici, care a subliniat faptul că își dorește ca pe 1 ianuarie 2019 acest nou sistem să fie funcțional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vama Siret va fi modernizată până la finalul acestui an.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vama Siret va fi modernizată până la finalul acestui an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei